Hypotheekfinanciering Check Spanje

Ben je benieuwd of je een hypotheekofferte kunt aanvragen? Dan is een DTI berekening handig voor jou. Onder andere op basis van deze verhouding kan een bank jou een hypotheek verstrekken. Met onze handige DTI financieringscalculator krijg je hier meer duidelijkheid over.

Debt to Income Ratio berekenen

Om te begrijpen of een hypotheekrapport voor een financiering van een Spaanse hypotheek voor jou toepasbaar is, zul je jouw DTI score (Debt to Income) moeten weten. Je mag in Spanje namelijk maximaal 35% van het netto inkomen gebruiken voor bruto woonlasten, kredieten en partneralimentatie in heel Europa samen. Een Spaanse bank bekijkt onder andere deze verhouding om te bepalen of ze jou een hypotheek verstrekken. Met onze handige DTI Calculator voor financiering krijg je snel duidelijkheid.

De Debt-to-Income ratio is slechts één van de factoren waar rekening mee wordt gehouden, maar wel een belangrijke factor om aan te voldoen!


Bereken hieronder jouw huidige score ↴

maximale hypotheek in spanje

Bereken eenvoudig jouw DTI score:

Dit is het maandinkomen van jou + eventuele partner. Het feitelijke maandinkomen (inclusief vakantiegeld) bepaal je door: de berekening ((maandsalaris x 12,96) / 12)
0
De maandlasten aan je huidige woning (bruto hypotheeklasten of kale maandhuur)
Hieronder worden eventuele partneralimentatie bedoeld en langdurige kredieten, zoals een studielening, autolease of creditcard verplichtingen.
0
Lasten tot inkomen verhouding:

Top! Jouw DTI score is lager dan 35%. Dit betekent dat het voor jou interessant is om je te oriënteren op een hypotheek bij een Spaanse Bank. Je kunt je maximale hypotheekbedrag laten berekenen met ons all-in hypotheekrapport:

Helaas, jouw DTI score zit boven de 35%. Het is niet mogelijk om in aanmerking te komen voor een hypotheek bij een Spaanse bank (tenzij je een ondernemer bent & aanvullende gegevens nodig zijn). Wil je meer weten over de regels hierover? Ga dan naar onze kennisbank!

Hypotheekrapport aanvragen