Van plan om te emigreren naar Spanje?

Als je naar Spanje wil emigreren is er veel waar je aan moet denken en wat je allemaal moet regelen. Van het aanvragen van een NIE nummer tot het regelen van een stage of werk. Of misschien ben je gepensioneerd en wil je lekker in Spanje komen overwinteren. Hier bij Spaanse Hypotheek vind je handige tips bij het vinden van jouw favoriete woonplaats, werk en de Spaanse taal, maar ook voor het kopen van een woning in Spanje.

Hypotheekofferte aanvragen
hypotheek afsluiten in spanje

Boordeling: 9.4

Onze gemiddelde klantbeoordeling!

1300+ klanten

Meer dan 1300 huizenkopers gingen jou voor!

1.5% Rente

Hypotheken al vanaf 1,5% rente

NIE nummer aanvragen

Als je gaat emigreren naar Spanje is het van belang om jouw persoonlijke NIE nummer aan te vragen. Wat is een NIE nummer? Dit is jouw Spaanse BSN nummer. Met dit nummer heb je nodig bij verschillende officiele instanties voor bijvoorbeeld het regelen van werk maar ook voor het afsluiten van internet of water/electriciteit op jouw woning. Er zijn verschillende manieren om dit NIE nummer aan te vragen. Lees hierover meer op onze website.

Meer informatie NIE-nummer
Nie nummer aanvragen spanje

Waar wil ik wonen in Spanje?

Ten slotte, is het niet onbelangrijk om de juiste plaats uit te kiezen waar jij wilt wonen. De Spaanse costa’s (kusten) zijn populaire bestemmingen voor Nederlanders, tevens om te overwinteren of permanent te wonen. Maar is dat voor jou in een rustige regio als Costa Almería of kies je liever voor een plaats met een bruisende stad in de buurt zoals bij de Costa Brava? Hieronder lees je enkele regio’s met elk zijn eigen karakter!

  • Costa Brava In het noorden van Spanje vind je deze ruige kustlijn. Deze regio heeft een prachtige afwisseling van mooie baaitjes aan het strand tot een bruisende stad als Barcelona dichtbij. Let hier wel op het weerfenomeen Tramontara; door een felle noorderwind kan het hier in de winter erg fris zijn. Maar wel met een zonnetje erbij!
  • Costa Dorada Een schitterende gouden (Dorada) kust met brede stranden. In deze provincie Taragona kan je naast de stranden ook veel cultuur en geschiedenis terugvinden. Bekende plaatsen als Salou, Cambrills en Ampolla zijn enorm geschikte locaties voor gezinnen!
  • Costa de Valencia De stad die door Zoover Awards werd uitgeroepen tot beste stedentrip binnen Europa. Dit zal je niet verbazen door de geweldige combinatie van de oude centrum ‘El Carmen’ tot het moderne gedeelte bij de ‘Stad van Kunst en Wetenschappen’. Verder maakt het strand op 6 kilometer afstand deze stad compleet.
  • Costa Blanca Een zeer gewilde regio voor het aankopen van een woning door Nederlanders. Het hele jaar door is er toeristische activiteit op de verschillende levendige en gezellig badplaatsen. Denk hier aan de stad Benidorm, Alicante of kleine kustplaatsjes als Altea en Javea.
  • Costa Alimería Houd je niet zo van dat massatoerisme? Dan is dit de geschikte regio voor jou! Naast de hoofdsteden Almería en Granada, kan je hier de rust vinden in de dunbevolkte omringde dorpen. Je vind hier een afwisselend landschap; van woestijnachtige gebieden tot bergen tot plaatsen waar de kasgewassen floreren. Deze regio is voornamelijk populair onder de natuurliefhebbers onder ons!
  • Costa del Sol Wederom een regio die enorm in trek is bij Nederlanders. Hier proef je het echte pure Spanje! Denk hier aan steden als Sevilla, Granada en Cordoba. Maar voornamelijk de badplaatsen zijn hier populair zoals Malaga en Estepona.

Uiteraard zijn er nog genoeg andere plaatsen waar je een woning kan aankopen! Bruisende steden als Madrid of Barcelona, om maar niet over de prachtige eilanden op de Balearen te spreken! Wat is jouw favoriet?

Ook interessant als je wilt emigreren

Leven in Spanje

Het Spaanse leven is heel anders dan in Nederland. Alles verloopt erg rustig en lukt het vandaag niet, dan wel morgen. Oftewel mañana mañana! Het geeft een heerlijk relaxt gevoel in dit Spaanse leven, echter komt dit niet echt gelegen wanneer je iets zakelijks geregeld wilt krijgen. Het aanvragen van NIE-nummers of een hypotheek kan hierdoor bijvoorbeeld erg langzaam verlopen.

Werken in Spanje

Wil je aan de slag in loondienst of als zelfstandig ondernemer? Bereid je dan goed voor! Het is verstandig als je in Spanje zaken wilt doen om de Spaanse taal machtig te zijn. Er zijn echter ook Nederlandse bedrijven actief in Spanje, waar je eventueel kans maakt zonder de Spaanse taal. Daarnaast dien je te beschikken over het NIE-nummer om überhaupt aan het werk te gaan in dit land. Je werkgever is in de meeste gevallen verplicht om jouw zorgverzekering te regelen. Ga dit echter altijd goed na of dit ook het geval is!

Wonen in Spanje

Ga je permanent emigreren naar Spanje en wil je een woning aankopen? Ga voorzichtig te werk! Laat je goed informeren door meerdere (onafhankelijke) partijen. Het komt helaas te vaak voor dat er gebreken zijn aan Spaanse woningen. Gevallen als geen woonvergunning of het ontbreken van de officiele registratie in het kadaster zijn geen onbekende situaties. Dit soort problemen brengt bijvoorbeeld ook de mogelijkheden van een financiering in gevaar!

NIE-nummer-Spanje

Beheers de Spaanse taal

Uiteraard is het handig om al iets te kennen van de Spaanse taal voor je gaat emigreren naar Spanje. Er zijn meerdere mogelijkheden om in Nederland de Spaanse taal te leren. De taal leer je natuurlijk het best als je eenmaal in Spanje woont. Ook hier zijn cursussen of scholen waar je aan de slag kunt! Houd er rekening mee dat Spanjaarden de Engelse taal niet goed machtig zijn, daardoor kan je met een beetje Spaanse achtergrond het beste uit de voeten.

Hypotheekrapport aanvragen

✓ Binnen 1 werkdag weet je precies wat je kunt lenen voor jouw droomwoning!