Wil je een hypotheek in Spanje afsluiten?

Ben je van plan een huis of appartement in Spanje te kopen? Bekijk dan jouw financieringsmogelijkheden bij een Spaanse bank. Hoeveel procent kan je lenen? En hoeveel eigen geld moet ik inbrengen? Daarnaast is het handig te weten welke voorwaarden er verbonden zijn aan een hypotheek in Spanje. Wij van Spaansehypotheek.nl zitten klaar om je hierbij te helpen!

Hypotheekofferte aanvragen
hypotheek afsluiten in spanje

Cijfer: 9.1

Onze gemiddelde klantbeoordeling

664

Slimme huizenkopers gingen je voor

1.65%

Vanaf 1,65% laagste rente

Bij Spaanse Hypotheek bespaar je tijd en dus kosten!

Er zijn verschillende mogelijkheden om de aankoop van een Spaanse woning te financieren. Wij leggen hieronder twee mogelijkheden uit:

1. Voldoende overwaarde

Als er voldoende overwaarde op je huis in Nederland staat, kun je een tweede hypotheek daarop afsluiten.

2. Hypotheek via bank

Het is ook mogelijk een hypotheek bij een Spaanse bank af te sluiten. Wij geven je graag advies!

Een hypotheek in Spanje, de voorwaarden.

Het aanvragen van een hypotheek bij een Spaanse bank werkt anders dan in Nederland. In Spanje kennen ze bijvoorbeeld alleen een annuiteiten hypotheek en geen aflossingsvrije hypotheek. Zo zijn er verschillende voorwaarden. Lees ze hieronder:

Looptijd annuïteiten hypotheek Spanje

Spaanse banken hanteren in tegenstelling tot Nederlandse banken een eindleeftijd. Die eindleeftijd is vastgesteld op 75 jaar. Dit geldt niet bij Nederlandse banken, omdat daar ook aflossingsvrije hypotheken afgesloten kunnen worden. Neem gerust contact op met ons op voor een toelichting.

Rente annuïteiten hypotheek in Spanje

De variabele rente van de hypotheken in Spanje zijn gebaseerd op de variabele Euribor rente. Dat is de rente die banken in Europa hanteren bij leningen die ze aan elkaar verstrekken. Bovenop deze rente komt nog een opslag, die per bank verschillen. Echter is het tegenwoordig zo gunstig om een financiering af te sluiten in Spanje, dat veel kopers kiezen voor een vaste rente.

Kosten annuïteiten hypotheek Spanje

Bij het afsluiten van een hypotheek zijn ook kosten verbonden, zoals de bankkosten (gemiddeld 1%) en notariskosten. Daarnaast is een taxatie van de woning vereist bij het aanvragen van een Spaanse hypotheek. De kosten liggen hiervan rond de € 400,-, denk hierbij aan een woning van € 200.000,-.

Een hypotheek afsluiten bij een bank

Het is best lastig om zelf een hypotheek af te sluiten in Spanje! Let bijvoorbeeld op de volgende zaken:

1.  Jouw financiële situatie! Een Spaanse bank ziet jou als onbekende buitenlander die een financiering aanvraagt. Daarom dien je jouw situatie volledig te onderbouwen met documenten. Zeker als ondernemer is dit lastig toe te lichten naar de bank toe. Houd daarnaast rekening met allerlei voorwaarden om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Lees deze voorwaarden in onze kennisbank. 

2.  Taalbarrière! Een groot probleem waar Nederlanders tegenaan lopen bij een Spaanse bank. Zakelijke onderhandelingen verlopen in het Spaans, wat als groot struikelblok wordt ervaren. Daarnaast kunnen veel Spaanse banken jouw Nederlandse documenten niet lezen en daardoor niet beoordelen voor een hypotheek.

 

3. Mañana MañanaDe Nederlandse werkwijze is niet bekend in Spanje. Alles gaat langzamer dan de Nederlandse klant gewend is. Verbaas je daarom niet wanneer je een zeer late of helemaal geen reactie krijgt op jouw verzoeken bij de bank.

hypotheek afsluiten spanje

Belastingaftrek hypotheek in Spanje

In Spanje kan een inwoner alleen hypotheekrente aftrekken voor een hoofdverblijf en niet voor een vakantiewoning. Voor een hoofdverblijf bedraagt de aftrek 20% van de betaalde rente met een maximum van 9000 euro.

Wil je meer informatie? Contact Spaanse Hypotheek. Spaansehypotheek.nl helpt bij alles om een hypotheek af te sluiten in Spanje.

Hypotheek Berekenen

Hypotheek aanvragen!

✓ De aanvraag is gratis en vrijblijvend en binnen 5 minuten aangevraagd