Wat is de maximale hypotheek in Spanje?

Resident of niet-resident
De hoogte van een hypotheek die je kan afsluiten in Spanje, hangt ervan af hoelang je per jaar in Spanje verblijft. Als je minimaal 183 dagen per jaar in Spanje woont, ben je een residente inwoner. Voldoe je niet aan het minimum van 183 dagen, dan ben je een niet-residente inwoner.

Maximale hypotheek niet-residente inwoner
Niet-residente inwoners kunnen in Spanje een maximale hypotheek afsluiten van 70%. Deze 70% wordt berekend over de koopsom of de taxatiewaarde van de woning. Het laagste bedrag is hierbij doorslaggevend.

Hypotheek berekenen
maximale hypotheek in spanje

Cijfer: 9.1

Onze gemiddelde klantbeoordeling

664

Slimme huizenkopers gingen je voor

1.65%

Vanaf 1,65% laagste rente

Waarom kan de hypotheek lager uitvallen dan 70%?

Er wordt voorafgaand aan het toekennen van een hypotheek een toetsing van de bank uitgevoerd. Hiervoor heeft de Spaanse bank een bepaald scoringssysteem. Hierbij worden al je financiële gegevens zoals inkomsten, huur of hypotheek gewogen. Tevens wordt er gekeken naar het soort werk wat je in Nederland verricht en wat je in de toekomst in Spanje wil gaan doen. Ook vragen over jouw partner komen hier aan bod. De Spaanse bank zal deze gegevens beoordelen en berekenen wat je maximaal kan lenen. Het advies is om altijd naar de kleine letters te kijken. Een verbazingwekkende lage rente? Controleer dan de bijproducten die eventueel vereist zijn om af te sluiten bij deze aanbieding.

Ontvang je van de Spaanse bank een maximale financiering van 70%? Dit kan altijd nog lager uitvallen! Een financiering is namelijk ook gebaseerd op het Spaanse onderpand. De bank zal ten alle tijde een hypotheek verstrekken op basis van de laagste waarde van de woning, dit is óf de aankoopsom óf de taxatiewaarde. Blijkt de taxatiewaarde lager uit te vallen dan de aankoopsom, dan zal de bank jouw hypotheekmogelijkheden herberekenen. Tevens is het van belang wat voor soort onderpand het is: urban of rustic.

Informatie Urban/Rustic woning!
maximale hypotheek spanje
Spaanse-hypotheek

Looptijd en leeftijd bij een Spaanse hypotheek

Anders dan in Nederland, is er in Spanje een eindleeftijd voor een Spaanse hypotheek. In Spanje dient namelijk voor het 75e jaar de hypotheek te zijn afgelost. Dit betekent dat als je 55 jaar bent, je maximaal een hypotheek kan aanvragen voor 20 jaar. De maximale looptijd is 25 jaar. De Spaanse banken hebben de voorkeur om een hypotheek af te sluiten voor minimaal 10 jaar. Ben je ouder dan 65 jaar? Dan is het advies om bijvoorbeeld samen met een kind de financiering aan te gaan. Op deze manier is het toch mogelijk een langere looptijd te krijgen bij een Spaanse bank!

Hypotheek aanvragen!

✓ De aanvraag is gratis en vrijblijvend en binnen 5 minuten aangevraagd