Onze werkwijze

Via onze bemiddeling assisteren wij jou met een hypotheek in Spanje. Op afstand en met specialistisch maatwerk gericht op jouw situatie. Wij zijn een onafhankelijke hypotheekadviseur met verschillende Spaanse banken in ons netwerk en richten ons op hypotheekprocessen die méér dan standaard zijn. Wij leveren in die situaties de best passende condities.

Van oriëntatie tot advies

Ben je pas recentelijk gestart met de mogelijkheden voor een 2e woning of emigratie? Of heb je al concreet Spaans vastgoed op het oog? In beide gevallen is het van belang tijdig de mogelijkheden van een financiering te bekijken. Wij helpen jou met het uitvinden in welke mate jij je financiering kunt regelen. Via ons stappenplan bepalen we tevens of jouw financiering past bij onze expertise en bij de criteria van onze aangesloten banken.

Maak gebruik van onze handige tools! De vraag is alleen: in welke fase zit jij?

Hypotheek berekenen

1. Financieringscheck

Check of je voldoet aan de voorwaarden voor een financiering in Spanje.

Naar calculator

2. Rapport

Op basis van jouw gegevens ontvang je een voorlopige berekening van jouw mogelijkheden.

Rapport aanvragen

3. Pre-scan

Wij nemen jouw documentatie uitgebreid door en geven een persoonlijk advies + No Cure No Pay toezegging.

Pre-scan aanvragen

4. Pakket

Vanuit Spaanse Hypotheek gaan we jouw hypotheekaanvraag van A-Z oppakken.

Pakketten bekijken

De route naar jouw Spaanse hypotheek

In verschillende stappen nemen we jou mee in de het hypotheekproces in Spanje. Zeker voor ondernemers of bij aanvullende inkomsten uit box 2 of 3 is het lastig de documentatie juist aan te leveren. Vanwege jarenlange ervaring op dit gebied weten wij hoe de bank jouw financieringsaanvraag beoordeelt. Vanaf het eerste moment ontvang jij daarom advies op maat. Zo zorgen we dat we samen de beste condities voor jouw klantprofiel eruit halen. Ook in Spanje geldt: goedkoop is duurkoop op de lange termijn!

spaanse hypotheek icon 1

Ondernemer (ZZP/DGA) of gecompliceerde hypotheekaanvraag?

Kies dan voor Spaanse Hypotheek en laat ons je adviseren met onze expertise. Bekijk hieronder hoe wij jouw hypotheekaanvraag soepel doorlopen met onze bewezen aanpak:

spaanse hypotheek icon stap1

Oriëntatie

Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent, ook op gebied van financiering! Maak daarom gebruik van onze gratis check of hypotheek berekening. Download ook onze (gratis) whitepapers, zodat je goed ingelezen bent.

spaanse hypotheek icon stap2

Persoonlijk advies

Ná het invullen van een hypotheekrapport of de Pre-scan bespreken we jouw hypotheekaanvraag en wensen in een intakegesprek. Dit kan telefonisch of via een videocall. Je ontvangt advies op financieel gebied en over de aankoop van Spaans vastgoed.

spaanse hypotheek icon stap3

Hypotheek-aanvraag opstarten

Je krijgt toegang tot jouw ‘Mijn Spaanse Hypotheek‘ omgeving. Hier kun je 24/7 je gegevens inzien en benodigde documenten downloaden. Vervolgens controleren wij jouw dossier en presenteren deze bij de banken waar jouw klantprofiel het beste past.

spaanse hypotheek icon stap4

Hypotheek aanbieding

Binnen 10 werkdagen ontvangen wij een pro-forma offerte van de bank, gebaseerd op jouw financiële situatie. In Spanje is er géén voorbehoud van financiering, dus een check op jouw financiële mogelijkheden is gewenst, voordat een bod of aanbetaling wordt gedaan. In de meeste gevallen adviseren wij deze vooraf te doen via onze hypotheek pre-scan.

spaanse hypotheek icon stap5

Taxatie

Na het akkoord gaan openen we een bankrekening bij de bank. Vervolgens wordt de taxatie gedaan, door een onafhankelijke taxateur via de bank óf via Spaanse Hypotheek. De definitieve hypotheek wordt namelijk gebaseerd op de aankoopsom óf de taxatiewaarde. De Spaanse bank verstrekt vervolgens de officiële offerte.

spaanse hypotheek icon stap6

Passeren

Spaanse Hypotheek zorgt voor het afrondende contact met de bank, makelaar en notaris. Na overmaken van het aanvullende bedrag op de aankoopsom wordt een datum ingepland voor het passeren bij de notaris. Na het passeren kan de champagne koud gezet worden, Felicidades!

Direct aan de slag?

Dan adviseren wij jouw financieringsmogelijkheden te laten checken via de hypotheek pre-scan. Wij lopen jouw documenten uitgebreid door en geven een persoonlijk advies. Op basis hiervan kunnen wij tevens een uitspraak doen over mogelijke condities. Denk aan een No Cure No Pay regeling, vervallen van verplichte levensverzekering, boetevrij aflossen en de best passende rente.

Advies door Spaanse Hypotheek

Wil je graag jouw specifieke casus over financiering of vastgoed met ons bespreken? Ons team van adviseurs staat iedere werkdag klaar om advies te geven over jouw situatie. Neem contact op om jouw situatie persoonlijk te bespreken.
Neem contact op
Spaanse Hypotheek klantenservice