Onze werkwijze

Via onze bemiddeling assisteren wij jou met een hypotheek in Spanje. Je wordt begeleid met specialistisch maatwerk gericht op jouw situatie. Onze hypotheekconsultants begrijpen jouw situatie als ondernemer en weten welke bank de beste condities kan bieden voor jouw dossier. Wij leveren in die situaties de beste resultaten – waardoor de bank blij is – maar nog belangrijker: jij een financiering regelt die past bij jouw situatie en wensen.

Digitaal én professioneel

Onze werkwijze past bij een modern adviesbureau, dat volgens de Nederlandse standaarden opereert. Een werkwijze die je niet standaard in Spanje vindt. Via onze digitale systemen kun jij jouw gegevens eenvoudig en veilig uploaden én communiceren met onze backoffice over jouw hypotheekproces. Onze consultants geven daarnaast doorgaans binnen 48 uur een inhoudelijke reactie op jouw vraagstukken.

Stappenplan

1. Jouw situatie in kaart brengen

We brengen jouw financieringsvraagstuk in kaart door middel van onze unieke pre-scan of een consultancy videocall. Je kunt hierin ook jouw financieringsvragen bespreken met een van onze consultants.


2. Hypotheekcondities

Op basis van je aanvraag doen onze consultants jou een aanbod dat je niet kunt weigeren. Je ontvangt condities die passen bij jouw dossier. Ook geven we aan of er extra services nodig zijn, zoals een taxateur of advocaat.


3. Financieringsaanvraag starten

Tevreden over het aanbod? Dan leggen wij jouw dossier voor aan de Spaanse bank en proberen de condities zo goed als mogelijk te onderhandelen voor jou. Binnen enkele weken ontvang je een definitieve offerte van de bank.

4. Juridische en praktische zaken

Indien alle partijen akkoord zijn met de financiering, dan regelen wij de praktische zaken. Denk aan de documenten (zoals NIE), openen van een bankrekening in Spanje en de taxatie (door een onafhankelijke partij).


5. Officieel akkoord

Op basis van de taxatie (of aankoopsom) wordt de hypotheek officieel gemaakt. Bij eventuele afwijkingen adviseren en assisteren onze consultants uiteraard. We zorgen voor een feestelijke overdracht bij het passeren!


6. Nazorg & Service

Ook na het passeren en de financiering helpen onze consultants en partners indien gevraagd. Denk aan het verzorgen van belastingaangiftes, vergunningen voor verbouwingen of een tweede (of derde) aankoop in Spanje.