Banken in Spanje

In tegenstelling tot de gang van zaken in Nederland, zijn in Spanje niet de makelaars, maar de banken de grootste handelaren in vastgoed. De bank in Spanje zijn uitgerust met complete vastgoed afdelingen en ze werken met speciale onroerend goed websites. Omdat de Spaanse bankenmarkt niet bepaald transparant is, geven wij bij Spaanse Hypotheek graag meer informatie over hoe de markt werkt.

Banken en vastgoed in Spanje

Spaanse Hypotheek heeft goede connecties met de Spaanse banken, met name voor contact met personen uit Nederland. Of je nu een bankrekening wilt openen, een check wilt doen voor je hypotheek of meer wilt weten over het aankopen van vastgoed in Spanje.

Hieronder vind je een overzicht van de top 10 websites in onroerend goed van de Spaanse banken. Alleen al in de top 10 vind je ruim 90.000 stuks onroerend goed, variërend van garage tot luxe woningen.

Informatie over de banken in Spanje

Sinds de bankencrisis van 2008-2012 is de bankensector behoorlijk veranderd. Door staatssteun en strengere regels zijn veel banken gefuseerd en geconsolideerd. Inmiddels zijn het aantal banken afgenomen van wel 45 banken tot slechts 10 grote banken en 4 kleinere spaarbanken. De kleinere spaarbanken opereren voornamelijk lokaal. De verwachting is overigens dat de Spaanse bankenmarkt nog verder zal consolideren totdat er een paar leidende banken over zullen blijven, net zoals je ook in Nederland ziet.

Bij Spaanse Hypotheek hebben wij goede relaties met de top banken in Spanje die zich bezig houden met de vastgoedmarkt en hypotheken. Samen is een systeem ontwikkeld waarmee dossiers van klanten snel, eenvoudig en online beoordeeld en goedgekeurd kunnen worden, hoe complex deze ook zijn. Vaak zul je merken dat banken in Spanje liever samenwerken met een partij als Spaanse Hypotheek voor buitenlandse huizenkopers, dan direct overleggen.

Overzicht Spaanse Banken

bbva banken in spanje

1. BBVA (Banco Bilbao y Vizcaya Agentaria

Maar liefst ruim 13.000 vastgoed objecten. De BBVA is de 2e bank van Spanje. Oorspronkelijk waren er de Banco de Bilbao, de Banco Vizcaya en Argentaria. Deze banken zijn gefuseerd in 1999.

banco sabadell cam banken in spanje

2. Banco Sabadell Cam

Bijna 11.500 vastgoed objecten. In 1881 opgericht un Sabadell in Barcelona. Het is de 4e bank in Spanje.
Website: solvia

caixabank banken in spanje

3. La Caixabank

Zo’n 13.800 vastgoed objecten. Door een fusie tussen La Caixa en Servihabitat ontstond de La Caixabank.

bankia banken in spanje

4. Bankia

50.000 vastgoed objecten in portefeuille. Bankia is onstaan uit vier verschillende banken. De grootste van deze banken was Caja Madrid.

santander banken in spanje

5. Banco Santander

Een kleine 4000 vastgoed objecten. Dit is de grootste bank in Spanje. Deze bank bestaat al sinds 1909.

banesto banken in spanje

6. Banco Banesto

Ongeveer 8.000 vastgoed objecten. Bank Banesto is in 1902 onstaan. Echter, 79% van de aandelen zijn in het bezit van Banco Satander, die hiermee dus de grootste eigenaar is. Het is de 3e bank van Spanje.

bankinter banken in spanje

7. Bankinter

Met ruim 750 vastgoed objecten. Deze bank is opgericht door Banco Satander en de Bank of America. Dat was in het jaar 1952. In 1972 verscheen Bankinter zelfs op de beurs.

popular banken in spanje

8. Banco Popular

Met 3.000 vastgoed objecten. Deze bank begon in 1929 en is sinds 2012 beursgenoteerd. Het is de 5e bank n Spanje.

deustsche banken in spanje

9. DEUTSCHE Bank

Heeft 275 vastgoed objecten in portefeuille. Deze bank is sinds 1994 onder de naam Deutsche Bank S.A. Española actief.

andere banken in spanje

10. Andere spaanse banken

Dan zijn er nog websites die aanbiedingen in vastgoed van Spaanse banken groeperen zoals: Website: holapisos en inmobiliariabancaria.