Als er haast bij is en je zelf niet verder komt

‘De bank trok plotseling de stekker eruit’

Dave en Dominique zijn twee drukke ondernemers, die een huis kochten in Cumbre del Sol. Dat leek goed te gaan, tot de bank plotseling de stekker eruit trok. De passeerdatum kwam snel dichterbij, dus ze hadden haast bij een oplossing. Dat lukte, ook al moesten we sneller handelen dat we ooit hadden gedaan.

  • Twee ondernemers met de handen in het haar
  • Hypotheek en taxatie geregeld
  • We gaan nog regelmatig met elkaar lunchen

Uitdaging

👉 ‘De bank trok plotseling de stekker eruit’

Ondernemers Dave en Dominique kochten een huis in Cumbre del Sol, via een Spaanse makelaar. De makelaar verwees hen door naar Banco Sabadell, die er mee aan de slag ging. Dat leek goed te gaan, tot de bank ineens de stekker eruit trok.

Dominique vertelt: “We zaten al midden in het traject, we hadden het huis gekocht. We zijn beide drukke ondernemers. Als ondernemer een huis kopen kost al extra tijd, en in Spanje kost dat nog meer tijd. De passeerdatum kwam snel dichterbij, dus er moest in heel korte tijd iets gebeuren.”

Als de financiering niet op tijd rond zou komen zou dat Dave en Dominique 10% van de aankoopsom kosten, dus een aanzienlijk bedrag. Bovendien zou daarmee hun Spaanse droom in duigen vallen.

Oplossing

👉 Spoed-case met vertaling

Dave zocht via Google een oplossing, hij vertelt: “Ik vond Spaanse Hypotheek, en nam meteen contact op. Daar ben ik achteraf heel blij mee, omdat Patrick Kruger me meteen aangaf er alles aan te gaan doen om te helpen. En dat hij er 100% vertrouwen in had om het te kunnen regelen.”

We namen contact op met de bank waarmee we de warmste contacten hebben. Ondertussen vroegen we Dave en Dominique het dossier compleet te maken. Zij leverden razendsnel alle documenten aan, waardoor we binnen 1 dag het complete dossier bij de bank konden aanleveren.

Dominique vertelt daarover: “Het ging razendsnel, omdat Spaanse Hypotheek er een spoed-case van maakte. De vertaling lag de volgende dag al klaar, dus het complete dossier was kant-en-klaar voor de bank. We merkten dat er een geweldig trackrecord lag bij die bank, anders krijg je zoiets niet zo snel voor elkaar.”

Resultaat

👉 Geregeld en getaxeerd binnen 8 dagen

We kregen het met de spoed-case en de snelle vertaling van het volledige dossier voor elkaar om binnen 3 dagen goedkeuring te krijgen van de bank. We regelden direct de taxatie van de woning, die al na 5 dagen binnen was.

Concreet werden de hypotheek en taxatie dus binnen 8 dagen geregeld, ongekend snel in Spanje. Dat lukte dankzij de goede samenwerking met Dave en Dominique, en dankzij onze warme samenwerking die we al jaren hebben met de hypotheekbanken hier in Spanje.

Dave en Dominique zijn meer dan tevreden: “Patrick en Spaanse Hypotheek werken snel, professioneel en met aandacht voor de klant. Wij kunnen ze van harte aanbevelen. Het was bij ons razendsnel rond, waardoor we nu heerlijk genieten van onze Spaanse villa.”

Beoordeling:

10/10 ⭐

Bekijk hier alle reviews!

Wil jij dit ook?

Neem dan contact op met Spaanse Hypotheek voor een kennismaking.

Wil je jouw financiële mogelijkheden weten? Bestel dan een hypotheekberekening!

Hypotheekberekening aanvragen