Wanneer de bouw van een appartement langer duurt..

‘De rentetarieven liepen snel op’

Martin C. kocht een nieuwbouwappartement in Spanje. De bouw liep flinke vertraging op. Dat gaf problemen met de hypotheek, omdat een hypotheekofferte in Spanje standaard maar twee maanden geldig is. De rente liep ondertussen op, dus aan ons de taak om de gunstige condities zo lang mogelijk beschikbaar te houden.

  • Als het allemaal langer duurt dan verwacht en gehoopt
  • Anderhalf jaar lang dezelfde condities in de offerte
  • ‘Duidelijk advies, snelle respons en heel behulpzaam’

Uitdaging

👉 Een hypotheekofferte is maar 2 maanden geldig

Een hypotheekofferte in Spanje is standaard maar twee maanden geldig. Dat is normaal gesproken geen probleem, als het appartement of de woning beschikbaar is. In dit geval liep de bouw flinke vertraging op, waardoor het anderhalf jaar langer duurde tot het appartement daadwerkelijk beschikbaar was.

“We zochten een oplossing, omdat de rente opliep. Dat zou iedere paar maanden een hogere rente betekenen, waardoor de financiering van ons appartement een stuk duurder werd,” vertelt Martin.

Oplossing

👉 Anderhalf jaar in contact en steeds verlengen

De rente liep op en het was niet zeker of de financiering rond zou komen bij een veel hogere rente. Dat maakte de situatie extra ingewikkeld. Martin had een mooie offerte ontvangen, met een scherpe rente.

We vroegen onze bank om een vergelijkbaar voorstel, en dat lukte. Vervolgens was het aan ons om anderhalf jaar lang nauw contact te houden met zowel Martin als de bank. Alleen op die manier bleef het appartement de Spaanse droom die hij wilde waarmaken.

We belden regelmatig met Martin, zowel om uit te leggen wat we met de bank afspraken als om hen gerust te stellen. Naarmate de rente verder opliep moesten we steeds meer onderhandelen om de condities goed te houden, dus het appartement betaalbaar te houden.

Resultaat

👉 Een mooi voorstel en zijn appartement in Canet de Berenquer

Het resultaat is er één om trots op te zijn. Martin is vooral te spreken over het duidelijke advies, de snelle respons en onze behulpzaamheid. Hij vertelt: “Zeker een aanbeveling! Patrick en zijn team hebben voor ons als ondernemers een goede hypotheek geregeld. De bouw liep flinke vertraging op, maar alles werd netjes afgerond.”

Wij zijn blij dat we het met de Spaanse bank waarmee we de beste contacten hebben konden regelen. Dat vroeg om intensief contact, vooral om de condities van het voorstel op peil te houden. Uiteindelijk is dat goed gelukt, ondanks de stijgende rente. Dat hield het appartement voor Martin betaalbaar.

Beoordeling:

10/10 ⭐

Bekijk hier alle reviews!

Wil jij dit ook?

Neem dan contact op met Spaanse Hypotheek voor een kennismaking.

Wil je jouw financiële mogelijkheden weten? Bestel dan een hypotheekberekening!

Hypotheekberekening aanvragen