Stel hier je vraag:

Categorieën

Wat zijn de kosten van een woningaankoop?

De kosten (koper) bij aankoop van Spaans vastgoed

Als je vastgoed koopt in Spanje dan betaal je eenmalige kosten. Er is een onderscheid tussen de kosten bij de aankoop van de Spaanse woning en bij de kosten van een hypotheek bij een Spaanse bank. Alle kosten voor de aankoper worden nooit meegefinancierd en dien je uit eigen vermogen te betalen.

  • Gemiddeld liggen de kosten voor de aankoop van een woning tussen de 10-12% van de aankoopsom
  • De kosten van een hypotheek zijn variabel en bestaan uit afsluitkosten bij de bank (0,5-1,5% v/d hypotheeksom) en daarnaast nog de kosten van de (verplichte) taxatie en eventuele overige bankproducten.

Meer informatie vind je in het blog: kosten koper Spaanse woning

 

Let op: aankoopkosten verschillen per regio

De aankoopkosten van een Spaanse woning verschillen tussen de regio’s. De registratierechten bij verkoop van je woning variëren van 8% tot 11%. Gebieden zoals de Costa Blanca en Catalonië zijn duurder dan meer provinciale regio’s zoals Andalusië of Murcia. De bijkomende kosten zijn afhankelijk per regio (+/- 1,5%), bijvoorbeeld notaris- en registratiekosten. Daarnaast geldt voor nieuwbouw op het Spaanse vasteland een BTW-tarief van 10%

De snelste en beste weg naar een Spaanse hypotheek

We kijken graag of onze dienstverlening bij je past. Wil je concreet weten hoeveel je kunt lenen en welke condities wij kunnen bieden? Vraag dan de Hypotheek Pre-Scan aan. Binnen 2 werkdagen krijg je inzicht in jouw hypotheek(on)mogelijkheden, maandlasten & rentes. Wil je eerst ervaren of wij passen bij jouw financieringsvraagstuk? Maak dan kennis:

Hypotheek Pre-ScanMaak kennis
cropped spaanse hypotheek favicon

Spaansehypotheek
Calle Cirilo Amoros S/N
46004 Valencia

Contact opnemen

Regulated by

BANK OF SPAIN – Company registered in the BoS’s Register of Real Estate Credits Intermediaries under number D484.

Logo AIF new
Over Spaanse Hypotheek Spaanse Hypotheek is al jaren de hypotheekspecialist voor ondernemers, dga’s en beleggers die een woning of vastgoed in Spanje willen kopen. Wij kennen de markt, hebben toegang tot de banken in Spanje, zijn deskundig, transparant en slagvaardig. Elk advies is maatwerk.
Logo AIF new

Privacy Preference Center