Hypotheekberekening voor een Spaanse Hypotheek

Met deze uitgebreide hypotheekberekening krijg je alle details voor je hypotheek in Spanje. Tevens kun je hiermee een gesprek met een hypotheekadviseur aanvragen. Voor DGA-ondernemers en investeerders vragen we na een gesprek meer documentatie op.

Start de hypotheekberekening
werkwijze spaansehypotheek uai

Hypotheek in Spanje berekenen via onze check


Of je een hypotheek in Spanje kunt krijgen, hangt mede af van je inkomensratio. Spaanse banken hebben dit als voornaamste criterium voor hypotheekaanvragen. Je vaste lasten mogen maximaal 35% van je (gezamenlijke) netto inkomen zijn. De volgende kosten vallen onder vaste lasten:

  • de maandlasten voor je huidige woning (de huur of bruto hypotheeklasten);
  •  eventuele partneralimentatie die je betaalt;
  • alle lasten die bij het BKR zijn gemeld.

Die ratio geeft dus deels zicht op jouw hypotheekmogelijkheden. En op hoeveel geld je zelf moet bijleggen. Maar Spaanse banken kijken naar meer dan alleen de inkomensratio, zoals je persoonlijke situatie en de stabiliteit in je inkomen en vermogen. Onze berekening brengt dit voor je in kaart:

Doe de hypotheekberekening

De hypotheek berekening

Stap 1: Jouw aankoopplannen

Voor een hypotheekberekening in Spanje is er altijd een aankoopcasus nodig. Dit kan zijn, omdat je al een woning op het oog hebt. Maar ook als dat nog niet is; zal er een aankoopscenario gemaakt moeten worden. Denk aan de verwachte aankoopsom, de regio waar je graag wilt kopen en de termijn waar je wilt aankopen. In deel 2 gaan we door op jouw financiële mogelijkheden.


*Voor ondernemers met salaris uit een BV, NV, etc of inkomen uit verhuur van vastgoed of aanmerkelijk belang, of (zakelijke) investeerders in vastgoed vragen wij om een Hypotheek Pre-scan te bestellen.

Jouw hypotheek in Spanje als ondernemer laten berekenen?

Deze Hypotheekcheck geeft een grove inschatting van je hypotheekopties in Spanje. In werkelijkheid is elke situatie anders, en zijn de (on)mogelijkheden voor een Spaanse hypotheek voor iedereen uniek.

Wil je zicht krijgen op jouw exacte (on)mogelijkheden voor een hypotheek? Vraag dan de unieke Hypotheek Pre-scan aan. Met deze uitgebreide screening kunnen onze hypotheekconsultants – namens Spaanse banken – toetsen of jij op basis van je financiële situatie een Spaanse woning kunt kopen. Zo heb je zicht op jouw persoonlijke hypotheekkansen, je maandlasten en het hypotheek- en renteaanbod in Spanje. Specifiek met Spaanse hypotheken in complexere situaties, zoals wanneer je inkomen verdient uit verhuur en/of ondernemer bent, hebben we veel ervaring.

Vraag de Pre-scan aan
upload scan uai

Wat levert de Pre-scan je op?

De Hypotheek Pre-scan geeft je binnen 1 werkdag duidelijkheid over jouw hypotheekopties in Spanje. Je weet direct of je voor een Spaanse hypotheek in aanmerking komt (en zo ja, voor welk bedrag), wat je maandlasten dan zijn en wat er nog meer bij een vastgoedaankoop in Spanje en bij het hypotheekaanvraagproces komt kijken. Een ervaren Nederlands sprekende hypotheekconsultant geeft je persoonlijk advies.

Vraag de Pre-scan aan

Vraag je de Hypotheek Pre-scan aan? Dan krijg je voor een investering van slechts € 99:

  • Professioneel advies over jouw kans op een succesvolle hypotheekaanvraag
  • Inzicht in je toekomstige maandlasten en andere kosten
  • Toegang tot persoonlijk aankoopadvies en -begeleiding
  • Handig stappenplan voor vastgoed kopen in Spanje
  • (Video)call met een hypotheekconsultant
  • Inzicht in de kosten koper en de fee van Spaanse Hypotheek
  • Mogelijk een No Cure No Pay-garantie*

* Denken we dat een Pre-scan niet geschikt is op basis van jouw profiel? Dan laten we dat vooraf eerlijk weten. De Pre-Scan geeft géén garantie op de No Cure No Pay-regeling. Spaanse Hypotheek heeft het recht om deze garantie op basis van jouw documenten al dan niet te geven.

Wat zeggen klanten over Spaanse Hypotheek?

9,6 beoordeling