Ook een woning of vastgoed in Spanje kopen?

Verstandig dat je jezelf oriënteert om de mogelijkheden inzichtelijk te krijgen. Bij Spaanse Hypotheek werken we met een klein team en focussen ons vooral op onze actieve klanten. We geven je hieronder meer informatie over je mogelijkheden in de verkenningsfase van je Spaanse zoektocht.

Meer informatie

Kennis opdoen

Weet wat je wilt en bekijk of het mogelijk is voor jouw aankoopsituatie.

Financiering

Weet of je kunt financieren en of je aan alle eisen van de bank voldoet.

Aankopen

Regel samen met ons en andere experts je definitieve woningaankoop in Spanje.

Stappenplan woning kopen in Spanje

We vertellen je graag over hoe een woningaankoop verloopt en welke stappen in welke volgorde plaatsvinden. Zo weet je in welke volgorde je stappen moet ondernemen.

1. Aankooporiëntatie

Je onderzoekt je woonwensen en favoriete Spaanse woonplaatsen, om gericht op zoek te gaan naar een woning in Spanje. Wat voor type woning zou je willen? Wil je ook verhuren? Is het een 2e woning of ga je emigreren? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen.

2. Financieringsruimte

Je zult moeten weten hoeveel je eigenlijk kunt lenen en wat je maximale aankoopsom is. Doe dit vóórdat je met een makelaar op pad gaat, zodat je alleen relevante woningen bezichtigd. Je kunt dit berekenen via een hypotheekindicatie van Hypotheek in Spanje Direct.

3. Huizenjacht

Op naar Spanje! Je hebt Spaanse woningen gevonden, via Idealista (Spaanse Funda) of via een makelaar. Let je op alle belangrijke zaken bij de bezichtiging? De staat van de woning, privacy, isolatie en meer. Uiteindelijk kies je voor de woning die helemaal bij je past.

4. Hypotheekaanvraag

Pas in deze fase start je concreet met een hypotheekaanvraag. Via Spaanse banken helpen wij ook non-residenten met een hypotheek in Spanje. Dit werkt heel anders dan bij Nederlandse banken, wij helpen jou als ervaren hypotheekbroker.

5. Onderhandelingen

Het is gebruikelijk om onder de vraagprijs te bieden in Spanje. Een taxatierapport is daarom enorm waardevol! Kloppen alle vergunningen en registraties? Is de verkopende partij ook daadwerkelijk de rechtmatige eigenaar? Ook hier staan we je in bij.

6. Passeren

De contracten in Spanje:
1. Contrato de Reserva – Reserveringscontract
2. Contrato de ARRAS – Voorlopig koopcontract
3. Contrato de Compraventa – Koopcontract
Na het organiseren van contracten en financiering, wordt de afspraak gemaakt bij de notaris. Felicidades!

Hoe Spaanse Hypotheek je op dit moment verder kan helpen

Bekijk hieronder welke diensten we aanbieden om jou in deze fase van je aankoopproces te helpen:

Consultancy Call: bespreek je vragen met een adviseur

Investering: €75,-

Mogelijk heb je veel vragen in de aanloop naar een aankoop in Spanje. Waar moet je op letten? Met wie moet je wel of niet in zee gaan? Kan ik echt financieren in Spanje of zijn er andere opties die ik kan onderzoeken?

Al deze vragen kun je bespreken in een call met een ervaren adviseur van Spaanse Hypotheek. Deze plant een gesprek met jou in en waar nodig stuur je je vragen vooraf al toe. Je bent binnen no-time helemaal op de hoogte.

Let op: wil je jouw financiële situatie laten berekenen? Bekijk dan de hypotheekcheck of pre-scan hieronder:

Bestel consultancy call

Loondienst hypotheekcheck: jouw documenten beoordeeld

Investering: €75,-

Wil je weten wat je kunt lenen? Wat je verwachte rente zal zijn? Hoeveel je maandlasten gaan worden?

Aspirant-aankopers die inkomen uit loondienst hebben, kunnen de hypotheekcheck bestellen. Op basis van je gegevens, zoals je salarisstrook, IB-aangifte en bankrekening uitdraai, krijg je een volledig beeld van je financiële mogelijkheden én een bijpassend advies van een adviseur. Zijn hier vragen over? Bespreek ze kort via een telefoontje.

Bestel loondienst-check

Hypotheek Pre-Scan: maatwerk check voor (DGA-) ondernemers en vastgoedbeleggers

Investering: €129,-

Speciaal voor ondernemers (ZZP, VOF of DGA) en vastgoedbeleggers met inkomen uit box 3 of box 2 bieden wij onze hypotheek pre-scan aan. Een ervaren consultant neemt met jou je documenten door, zoals jaarrekeningen, DGA-salaris, dividenduitkeringen en vastgoedportfolio’s.

Op basis hiervan krijg je een gedegen advies over je financiële opties en welke stappen je kunt nemen. Wil je vervolgens of later een hypotheekaanvraag starten? Wij verwerken deze investering in onze fee. Ook geven we je een shared-risk garantie op onze hypotheekbemiddeling service.

Bestel de Pre-Scan

Telefoneer met onze digitale assistente

Investering: gratis

Heb je een korte algemene vraag over financieren in Spanje of wil je graag een intake via telefoon doen?

Onze digitale telefoniste staat je 24 uur per dag te woord. Je kunt bellen wanneer het jou uitkomt.

Bel onze digitale assistente