Stel hier je vraag:

Categorieën

Hoeveel belastingen moet ik betalen?

Belastingen op Spaans vastgoed (tweede woning)

De belastingdienst voor woningen verschilt in Spanje van wat je mogelijk gewend bent in Nederland. Ook buitenlanders hebben te maken met afwijkende regels. Een aantal vuistregels (2020/2021) waar je rekening mee kunt houden:

  • Verhuur je de tweede woning? Dan betaal je 19% belastingen op de huurinkomsten per kwartaal, na een kostenaftrek;
  • Verhuur je de woning niet? Dan betaal je in Spanje per jaar 19% belasting op het kadastraal inkomen;
  • Non-residencia betalen in Spanje IBI. Dit is te vergelijken met de onroerend belasting.

Let op: de huurinkomsten uit de Spaanse woning dien je op te geven bij de Nederlandse belastingdienst!

Meer weten over belastingen van je tweede woning in Spanje? Bestel ons infodocument Belastingen. Een handig document vol informatie en hulp om de belastingen te regelen. Ook kunnen we je helpen bij het uit handen nemen hiervan.

[dt_default_button link=”url:https%3A%2F%2Fedu.spaansehypotheek.nl%2Fproduct%2Finfodoc-belastingen-spaanse-woning%2F” size=”big” el_class=”antilink” icon_type=”picker” icon_picker=”icomoon-the7-font-the7-arrow-29″ icon_align=”right”]Bestel nu[/dt_default_button]

De kortste en beste weg naar een Spaanse hypotheek

Wil je een deskundig en transparant advies over een Spaanse hypotheek, die past bij jouw specifieke situatie en je de beste deal oplevert? Vraag dan de Hypotheek Pre-Scan aan. Daarmee heb je binnen 48 uur inzicht en duidelijkheid over jouw financieringsmogelijkheden en het actuele hypotheekaanbod. Zo ben je al een heel eind op weg naar de beste hypotheek in Spanje.
Gesprek aanvragenHypotheek Pre-Scan

Spaansehypotheek
Calle Cirilo Amoros S/N
46004 Valencia

Contact opnemen

Regulated by

BANK OF SPAIN – Company registered in the BoS’s Register of Real Estate Credits Intermediaries under number D484.

Over Spaanse Hypotheek Spaanse Hypotheek is al jaren de hypotheekspecialist voor ondernemers, dga’s en beleggers die een woning of vastgoed in Spanje willen kopen. Wij kennen de markt, hebben toegang tot de banken in Spanje, zijn deskundig, transparant en slagvaardig. Elk advies is maatwerk.

Privacy Preference Center