Stel hier je vraag:

Categorieën

Bouwgrond financieren met een hypotheek

Is het mogelijk om bouwgrond in Spanje te financieren met een hypotheek bij een Spaanse bank?

Het is niet eenvoudig om een financiering te regelen op bouwgrond of een plot in Spanje. Wij raden sterk aan om in dit geval de aankoop te financieren met eigen middelen.
Indien je toch een hypothecaire financiering wil regelen, dan kan dit alleen als je zelf een huis gaat bouwen op het perceel voor maximaal 50% van de waarde (op basis van taxatie / bouwraming).

Omdat de vergunningen in Spanje voor bouwgrond niet altijd even duidelijk zijn, stellen wij per definitie dat een advocaat / juridische hulp in de hand wordt genomen om er zeker van te zijn dat het perceel de juiste bouwvoorwaarden kent én de juiste licenties voor bebouwing krijgt.

Daarnaast ben je zelf ook verantwoordelijk voor de overige kosten, zoals bouwverzekeringen en de raming van de bouwkosten.

Advies door Spaanse Hypotheek

Wil je graag jouw specifieke casus over financiering of vastgoed met ons bespreken? Het is mogelijk een consultancygesprek met een van onze consultants aan te vragen. Via een videogesprek bespreken we jouw inhoudelijke vragen, zonder verplichting tot contract.
Gesprek aanvragenHypotheek Pre-Scan

Spaansehypotheek
Calle Cirilo Amoros S/N
46004 Valencia

Contact opnemen

Over Spaanse Hypotheek Spaanse Hypotheek is dé consultancy partner voor ondernemers en vastgoed aankopers in het luxere segment. Met specialistisch maatwerk en unieke condities bieden wij onze klanten een uitstekende financiering die past bij het dossier en aankoopprofiel.

Privacy Preference Center