Stel hier je vraag:

Categorieën

Bouwgrond financieren met een hypotheek

Is het mogelijk om bouwgrond in Spanje te financieren met een hypotheek bij een Spaanse bank?

Het is niet eenvoudig om een financiering te regelen op bouwgrond of een plot in Spanje. Wij raden sterk aan om in dit geval de aankoop te financieren met eigen middelen.
Indien je toch een hypothecaire financiering wil regelen, dan kan dit alleen als je zelf een huis gaat bouwen op het perceel voor maximaal 50% van de waarde (op basis van taxatie / bouwraming).

Omdat de vergunningen in Spanje voor bouwgrond niet altijd even duidelijk zijn, stellen wij per definitie dat een advocaat / juridische hulp in de hand wordt genomen om er zeker van te zijn dat het perceel de juiste bouwvoorwaarden kent én de juiste licenties voor bebouwing krijgt.

Daarnaast ben je zelf ook verantwoordelijk voor de overige kosten, zoals bouwverzekeringen en de raming van de bouwkosten.

De snelste en beste weg naar een Spaanse hypotheek

We kijken graag of onze dienstverlening bij je past. Wil je concreet weten hoeveel je kunt lenen? Vraag dan een hypotheekberekening of Pre-scan aan. Dit kan via onze gratis check. Hiermee krijg jij inzicht in jouw hypotheek(on)mogelijkheden, maandlasten & rentes. Wil je eerst ervaren of wij passen bij jouw vraagstuk? Maak dan kennis:

Gratis checkMaak kennis
cropped spaanse hypotheek favicon

Spaansehypotheek
Calle Cirilo Amoros S/N
46004 Valencia

Contact opnemen

Regulated by

BANK OF SPAIN – Company registered in the BoS’s Register of Real Estate Credits Intermediaries under number D484.

Logo AIF new
Over Spaanse Hypotheek Spaanse Hypotheek is al jaren de hypotheekspecialist voor ondernemers, dga’s en beleggers die een woning of vastgoed in Spanje willen kopen. Wij kennen de markt, hebben toegang tot de banken in Spanje, zijn deskundig, transparant en slagvaardig. Elk advies is maatwerk.
Logo AIF new

Privacy Preference Center