Stel hier je vraag:

Hulp nodig bij je Spaanse aankoop?

Ons team helpt je graag verder met informatie en passende financiering. Je kunt starten met je opties te berekenen:

Start jouw berekening

Specifieke vraag?

Categorieën

Kan ik mijn hypotheek oversluiten / herfinancieren via Spaanse Hypotheek?

Hypotheek oversluiten / herfinanciering in Spanje

Het oversluiten van je hypotheek is niet zonder meer mogelijk via Spaanse Hypotheek. Onze reguliere hypotheekservice is gericht op woningaankopen in Spanje. Wel zijn er bepaalde uitzonderingen, zoals private banking.

Over het algemeen is herfinanciering überhaupt bijna niet mogelijk in Spanje. De banken in Spanje staan hier namelijk niet op te springen en geven enkel een financiering op het moment van de aankoop óf als er sprake is van alle van de volgende criteria:

  • De hypotheek loopt al >10 jaar en de waarde van de woning is inmiddels ver boven het oorspronkelijke bedrag (hiervoor is een taxatie nodig)
  • Het is aantoonbaar dat jouw profiel goed is, d.w.z. er is voldoende spaargeld aanwezig om de risico’s van herfinanciering te dekken (50% van aanvullende hypotheeksom)
  • Het hypotheekbedrag wordt gebruikt voor investering in een andere Spaanse woning of verbouwing huidige woning (ook verduurzaming valt hieronder).
  • De leeftijd van de aanvrager is maximaal 60 jaar

Het is daarom belangrijk om jouw keuze van het investeren of het nemen van een hypotheek bij aankoop al goed te overwegen.

Let op: heb je vroeger een financiering gedaan van >1 miljoen. Via onze Private Banking optie, kan uiteraard wel gekeken worden naar de mogelijkheden. Via een risicoinschatting wordt gekeken of herfinanciering mogelijk is, zodat er financiële ruimte vrijkomt voor bijv. beleggingen of andere investeringen.

Wil je hier meer over weten en voldoe je aan bovenstaande criteria? Neem dan contact op, dan helpen onze adviseurs je verder.

 

Tip: Ook ons artikel cashbuyers kiezen liever hypotheek is interessant voor je.

De snelste en beste weg naar een Spaanse hypotheek

We vinden het belangrijk om tijd en moeite in onze klanten te steken. Daarom bekijken wij vooraf uitgebreid of onze dienstverlening bij jou past. Dit betekent dat wij een vergoeding vragen voor onze (oriënterende) dienstverlening. Wil je weten wat bij je past? Ga dan naar onze digitale intake. Wil je eerst contact? Plan dan een kennismaking:

Digitale intakeMaak kennis

Spaansehypotheek
Av. de les Corts Valencianes 58, 46015 València, Spanje
Goeman Borgesiuslaan 77, 3515 ET Utrecht

Regulated by

BANK OF SPAIN – Company registered in the BoS’s Register of Real Estate Credits Intermediaries under number D484.

Logo AIF new
Over Spaanse Hypotheek Spaanse Hypotheek is al jaren dé hypotheekbroker voor serieuze aankopers, ondernemers, dga’s en beleggers die een woning of vastgoed in Spanje willen kopen. Wij kennen de markt, spreken op directieniveau met geldverstrekkers in Spanje en zijn deskundig en slagvaardig. Onze bemiddeling is maatwerk.
logo spaanse hypotheek klein

Privacy Preference Center