Stel hier je vraag:

Hulp nodig bij je Spaanse aankoop?

Ons team helpt je graag verder met informatie en passende financiering. Je kunt starten met je opties te berekenen:

Start jouw berekening

Specifieke vraag?

Categorieën

Kan ik mijn hypotheek oversluiten / herfinancieren via Spaanse Hypotheek?

Hypotheek oversluiten / herfinanciering in Spanje

Het oversluiten van je hypotheek is niet zonder meer mogelijk via Spaanse Hypotheek. Onze reguliere hypotheekservice is gericht op woningaankopen in Spanje. Wel zijn er bepaalde uitzonderingen, zoals private banking.

Over het algemeen is herfinanciering überhaupt bijna niet mogelijk in Spanje. De banken in Spanje staan hier namelijk niet op te springen en geven enkel een financiering op het moment van de aankoop óf als er sprake is van alle van de volgende criteria:

  • De hypotheek loopt al >10 jaar en de waarde van de woning is inmiddels ver boven het oorspronkelijke bedrag (hiervoor is een taxatie nodig)
  • Het is aantoonbaar dat jouw profiel goed is, d.w.z. er is voldoende spaargeld aanwezig om de risico’s van herfinanciering te dekken (50% van aanvullende hypotheeksom)
  • Het hypotheekbedrag wordt gebruikt voor investering in een andere Spaanse woning of verbouwing huidige woning (ook verduurzaming valt hieronder).
  • De leeftijd van de aanvrager is maximaal 60 jaar

Het is daarom belangrijk om jouw keuze van het investeren of het nemen van een hypotheek bij aankoop al goed te overwegen.

Let op: heb je vroeger een financiering gedaan van >1 miljoen. Via onze Private Banking optie, kan uiteraard wel gekeken worden naar de mogelijkheden. Via een risicoinschatting wordt gekeken of herfinanciering mogelijk is, zodat er financiële ruimte vrijkomt voor bijv. beleggingen of andere investeringen.

Wil je hier meer over weten en voldoe je aan bovenstaande criteria? Neem dan contact op, dan helpen onze adviseurs je verder.

 

Tip: Ook ons artikel cashbuyers kiezen liever hypotheek is interessant voor je.

De snelste en beste weg naar een Spaanse hypotheek

We kijken graag of onze dienstverlening bij je past. Wil je concreet weten hoeveel je kunt lenen? Vraag dan een hypotheekberekening of Pre-scan aan. Dit kan via onze gratis check. Hiermee krijg jij inzicht in jouw hypotheek(on)mogelijkheden, maandlasten & rentes. Wil je eerst ervaren of wij passen bij jouw vraagstuk? Maak dan kennis:

Gratis checkMaak kennis
cropped spaanse hypotheek favicon

Spaansehypotheek
Av. de les Corts Valencianes 58, 46015 València, Spanje
Goeman Borgesiuslaan 77, 3515 ET Utrecht

Contact opnemen

Regulated by

BANK OF SPAIN – Company registered in the BoS’s Register of Real Estate Credits Intermediaries under number D484.

Logo AIF new
Over Spaanse Hypotheek Spaanse Hypotheek is al jaren de hypotheekspecialist voor ondernemers, dga’s en beleggers die een woning of vastgoed in Spanje willen kopen. Wij kennen de markt, hebben toegang tot de banken in Spanje, zijn deskundig, transparant en slagvaardig. Elk advies is maatwerk.
Logo AIF new

Privacy Preference Center