Stel hier je vraag:

Categorieën

Kan ik mijn hypotheek oversluiten / herfinancieren via Spaanse Hypotheek?

Hypotheek oversluiten / herfinanciering in Spanje

Het oversluiten van je hypotheek is niet zonder meer mogelijk via Spaanse Hypotheek. Onze maatwerk hypotheekservice is doorgaans gericht op woningaankopen in Spanje.

Over het algemeen is herfinanciering überhaupt bijna niet mogelijk is in Spanje. De banken in Spanje staan hier namelijk niet op te springen en geven enkel een financiering op het moment van de aankoop óf als er sprake is van alle van de volgende criteria:

  • De hypotheek loopt al >10 jaar en de waarde van de woning is inmiddels ver boven het oorspronkelijke bedrag (laat hiervoor een taxatie doen)
  • Het is aantoonbaar dat jouw profiel goed is, d.w.z. er is voldoende spaargeld aanwezig om de risico’s van herfinanciering te dekken (50% van aanvullende hypotheeksom)
  • Het hypotheekbedrag wordt gebruikt voor investering in een andere Spaanse woning of verbouwing huidige woning (ook verduurzaming valt hieronder).
  • De leeftijd van de aanvrager is maximaal 60 jaar

Het is daarom belangrijk om jouw keuze van het investeren of het nemen van een hypotheek bij aankoop al goed te overwegen. Voldoe je aan bovenstaande criteria? Neem dan contact op, dan helpen onze adviseurs je verder.

 

Heb je een bestaande woning in Spanje zonder hypotheek en wil je een hypotheek op je woning nemen? Lees dan het FAQ item hierover.

Ook ons artikel cashbuyers kiezen liever hypotheek is dan interessant voor je.

De kortste en beste weg naar een Spaanse hypotheek

Wil je een deskundig en transparant advies over een Spaanse hypotheek, die past bij jouw specifieke situatie en je de beste deal oplevert? Vraag dan de Hypotheek Pre-Scan aan. Daarmee heb je binnen 48 uur inzicht en duidelijkheid over jouw financieringsmogelijkheden en het actuele hypotheekaanbod. Zo ben je al een heel eind op weg naar de beste hypotheek in Spanje.
Hypotheek Pre-ScanContact opnemen
cropped spaanse hypotheek favicon

Spaansehypotheek
Calle Cirilo Amoros S/N
46004 Valencia

Contact opnemen

Regulated by

BANK OF SPAIN – Company registered in the BoS’s Register of Real Estate Credits Intermediaries under number D484.

Logo AIF new
Over Spaanse Hypotheek Spaanse Hypotheek is al jaren de hypotheekspecialist voor ondernemers, dga’s en beleggers die een woning of vastgoed in Spanje willen kopen. Wij kennen de markt, hebben toegang tot de banken in Spanje, zijn deskundig, transparant en slagvaardig. Elk advies is maatwerk.
Logo AIF new

Privacy Preference Center