Stel hier je vraag:

Hulp nodig bij je Spaanse aankoop?

Ons team helpt je graag verder met informatie en passende financiering. Je kunt starten met je opties te berekenen:

Start jouw berekening

Specifieke vraag?

Categorieën

Wat zijn de kosten van een woningaankoop?

De kosten (koper) bij aankoop van Spaans vastgoed

Als je vastgoed koopt in Spanje dan betaal je eenmalige kosten. Er is een onderscheid tussen de kosten bij de aankoop van de Spaanse woning en bij de kosten van een hypotheek bij een Spaanse bank. Alle kosten voor de aankoper worden nooit meegefinancierd en dien je uit eigen vermogen te betalen.

  • Gemiddeld liggen de kosten voor de aankoop van een woning tussen de 10-12% van de aankoopsom
  • De kosten van een hypotheek zijn variabel en bestaan uit afsluitkosten bij de bank (0,5-1,5% v/d hypotheeksom) en daarnaast nog de kosten van de (verplichte) taxatie en eventuele overige bankproducten.

Meer informatie vind je in het blog: kosten koper Spaanse woning

 

Let op: aankoopkosten verschillen per regio

De aankoopkosten van een Spaanse woning verschillen tussen de regio’s. De registratierechten bij verkoop van je woning variëren van 8% tot 11%. Gebieden zoals de Costa Blanca en Catalonië zijn duurder dan meer provinciale regio’s zoals Andalusië of Murcia. De bijkomende kosten zijn afhankelijk per regio (+/- 1,5%), bijvoorbeeld notaris- en registratiekosten. Daarnaast geldt voor nieuwbouw op het Spaanse vasteland een BTW-tarief van 10%

De snelste en beste weg naar een Spaanse hypotheek

We vinden het belangrijk om tijd en moeite in onze klanten te steken. Daarom bekijken wij vooraf uitgebreid of onze dienstverlening bij jou past. Dit betekent dat wij een vergoeding vragen voor onze (oriënterende) dienstverlening. Wil je weten wat bij je past? Ga dan naar onze digitale intake. Wil je eerst contact? Plan dan een kennismaking:

Digitale intakeMaak kennis

Spaansehypotheek
Av. de les Corts Valencianes 58, 46015 València, Spanje
Goeman Borgesiuslaan 77, 3515 ET Utrecht

Regulated by

BANK OF SPAIN – Company registered in the BoS’s Register of Real Estate Credits Intermediaries under number D484.

Logo AIF new
Over Spaanse Hypotheek Spaanse Hypotheek is al jaren dé hypotheekbroker voor serieuze aankopers, ondernemers, dga’s en beleggers die een woning of vastgoed in Spanje willen kopen. Wij kennen de markt, spreken op directieniveau met geldverstrekkers in Spanje en zijn deskundig en slagvaardig. Onze bemiddeling is maatwerk.
logo spaanse hypotheek klein

Privacy Preference Center