Hypotheek financieringscheck Spanje

Benieuwd of het mogelijk is om een hypotheekaanvraag te starten? Dan is een hypotheek financieringscheck handig voor jou. Onze handige calculator biedt direct duidelijkheid of een berekening van jouw maximale hypotheek zinvol is, en of een rapport óf pre-scan nodig is.

Debt to Income Calculator

Een berekening van jouw maximale hypotheekfinanciering voor een hypotheekrapport of Pre-scan is alleen zinvol als jouw DTI score (Debt to Income ratio) gunstig is. Onze aangesloten banken in Spanje stellen namelijk de eis dat maximaal 35% van het netto inkomen gebruiken voor bruto woonlasten, kredieten en partneralimentatie in heel Europa samen. Is jouw score uit de DTI Calculator lager dan 35%? Dan kun je de vervolgens onze complete check doorlopen.

De Debt-to-Income ratio is slechts één van de factoren waar rekening mee wordt gehouden, maar wel een belangrijke factor om aan te voldoen.

 

Bereken hieronder jouw huidige score ↴

maximale hypotheek in spanje
spaanse hypotheek rekenmachine

Bereken jouw DTI score:

Dit is het maandinkomen van jou + eventuele partner. Het feitelijke maandinkomen (inclusief vakantiegeld) bepaal je door: de berekening ((maandsalaris x 12,96) / 12)
0
De maandlasten aan je huidige woning (bruto hypotheeklasten of kale maandhuur)
Hieronder worden eventuele partneralimentatie bedoeld en langdurige kredieten, zoals een studielening, autolease of creditcard verplichtingen.
0
Lasten tot inkomen verhouding:

Top! Jouw DTI score is lager dan 35%. Dit betekent dat je de hypotheekcheck kunt uitvoeren!

Helaas, jouw DTI score is hoger dan 35%. Het is niet mogelijk om in aanmerking te komen voor de hypotheekcheck of een hypotheek bij één van onze aangesloten Spaanse banken. Wil je meer hierover weten of zijn er in jouw geval aanvullende gegevens nodig? Ga dan naar onze kennisbank!

Doe de Hypotheekcheck!