Hypotheekcheck: bereken gratis je hypotheekmogelijkheden

Wil je graag gratis en vrijblijvend weten of een hypothecaire financiering voor jou mogelijk is via Spaanse Hypotheek? Via onze hypotheekcheck kun je gratis jouw kansen op financiering bij onze Spaanse banken ontdekken.

Doe de hypotheekcheck!
Ondernemers commercieel vastgoed

Hypotheek in Spanje berekenen via onze check


Of je een hypotheek in Spanje kunt krijgen, hangt mede af van je inkomensratio. Spaanse banken hebben dit als voornaamste criterium voor hypotheekaanvragen. Je vaste lasten mogen maximaal 35% van je (gezamenlijke) netto inkomen zijn. De volgende kosten vallen onder vaste lasten:

  • de maandlasten voor je huidige woning (de huur of bruto hypotheeklasten);
  •  eventuele partneralimentatie die je betaalt;
  • alle lasten die bij het BKR zijn gemeld.

Die ratio geeft dus deels zicht op jouw hypotheekmogelijkheden. En op hoeveel geld je zelf moet bijleggen. Maar Spaanse banken kijken naar meer dan alleen de inkomensratio, zoals je persoonlijke situatie en de stabiliteit in je inkomen en vermogen. Onze calculator brengt dit voor je in kaart:

Doe de hypotheekcheck

De Hypotheekcheck

Stap 1: Check jouw budget voor een woning

Voor de aankoop van een woning in Spanje, voor jezelf of voor de verhuur, heb je altijd een bedrag aan eigen geld nodig. Ontdek hoeveel eigen vermogen jij beschikbaar moet hebben voor je vastgoedaankoop. Is dit beschikbaar? Dan kun je door naar stap 2, waarin je de volledige check met rekenmethode kunt doorlopen.*


*Let op: dit is een vrijblijvende en vereenvoudigde check. De bedragen die uit deze check komen, geven dus geen garanties.

Jouw hypotheek in Spanje exact laten berekenen?

Deze Hypotheekcheck geeft een grove inschatting van je hypotheekopties in Spanje. In werkelijkheid is elke situatie anders, en zijn de (on)mogelijkheden voor een Spaanse hypotheek voor iedereen uniek.

Wil je zicht krijgen op jouw exacte (on)mogelijkheden voor een hypotheek? Vraag dan de unieke Hypotheek Pre-scan aan. Met deze uitgebreide screening kunnen onze hypotheekconsultants – namens Spaanse banken – toetsen of jij op basis van je financiële situatie een Spaanse woning kunt kopen. Zo heb je zicht op jouw persoonlijke hypotheekkansen, je maandlasten en het hypotheek- en renteaanbod in Spanje. Specifiek met Spaanse hypotheken in complexere situaties, zoals wanneer je inkomen verdient uit verhuur en/of ondernemer bent, hebben we veel ervaring.

Vraag de Pre-scan aan
upload scan uai

Wat levert de Pre-scan je op?

De Hypotheek Pre-scan geeft je binnen 1 werkdag duidelijkheid over jouw hypotheekopties in Spanje. Je weet direct of je voor een Spaanse hypotheek in aanmerking komt (en zo ja, voor welk bedrag), wat je maandlasten dan zijn en wat er nog meer bij een vastgoedaankoop in Spanje en bij het hypotheekaanvraagproces komt kijken. Een ervaren Nederlands sprekende hypotheekconsultant geeft je persoonlijk advies.

Vraag de Pre-scan aan

Vraag je de Hypotheek Pre-scan aan? Dan krijg je voor een investering van slechts € 99:

  • Professioneel advies over jouw kans op een succesvolle hypotheekaanvraag
  • Inzicht in je toekomstige maandlasten en andere kosten
  • Toegang tot persoonlijk aankoopadvies en -begeleiding
  • Handig stappenplan voor vastgoed kopen in Spanje
  • (Video)call met een hypotheekconsultant
  • Inzicht in de kosten koper en de fee van Spaanse Hypotheek
  • Mogelijk een No Cure No Pay-garantie*

* Denken we dat een Pre-scan niet geschikt is op basis van jouw profiel? Dan laten we dat vooraf eerlijk weten. De Pre-Scan geeft géén garantie op de No Cure No Pay-regeling. Spaanse Hypotheek heeft het recht om deze garantie op basis van jouw documenten al dan niet te geven.

Wat zeggen klanten over Spaanse Hypotheek?

9,6 beoordeling