Hypotheekaanvraag & werkwijze

Wij regelen de hypotheek in Spanje voor Nederlanders die een woning in het midden- of hogere segment willen kopen. Een ervaren hypotheekconsultant geeft jou persoonlijk advies. Onze consultants kennen de Spaanse hypotheekmarkt, begrijpen jouw situatie en weten welke bank gunstige voorwaarden biedt voor jouw dossier. Zo komen we tot een financieringsoptie die past bij jouw situatie en wensen.

Deskundig hypotheekadvies van jouw persoonlijke consultant

Een hypotheekaanvraag voor een Spaanse woning verloopt in veel opzichten anders dan een hypotheekaanvraag in Nederland. Bovendien is ieders situatie anders. Daarom krijg je bij ons vanaf de Pre-scan deskundig hypotheekadvies dat volledig op jou is afgestemd.

Wat uniek is aan Spaanse Hypotheek? Wij werken vanuit Spanje, maar volgens de hoge Nederlandse standaarden. Je krijgt van ons Nederlandstalig advies op basis van jarenlange ervaring met Spaanse banken. Afspraak is bij ons altijd afspraak en je kunt rekenen op vlot contact met jouw eigen hypotheekconsultant. Dat is een werkwijze die je niet standaard in Spanje vindt.

Via onze digitale systemen upload je jouw gegevens eenvoudig en veilig én kun je altijd communiceren met onze backoffice over het hypotheekproces. Je krijgt binnen 48 uur inhoudelijk antwoord van jouw consultant op al je vragen. Zo hoef je nergens zelf achteraan te gaan.

Benieuwd? Vraag de Pre-scan aan

Zo werkt het stap voor stap

We beginnen altijd met een Hypotheek Pre-scan. Dat is nodig om zeker te weten of Spaanse banken jou passende financieringsopties kunnen bieden. Is een hypotheek inderdaad mogelijk? Dan kun je met jouw persoonlijke hypotheekconsultant verder het gesprek in gaan. Het proces verloopt als volgt:

1. Pre-scan van hypotheekopties

Vraag onze unieke Pre-scan aan. Een hypotheekconsultant maakt een analyse van jouw (on)mogelijkheden voor een Spaanse hypotheek. Je ontvangt binnen 1 werkdag een adviesrapport. In een (video)call bespreek je al jouw financieringsvragen met de consultant.


2. Hypotheekaanbod

Wil je een Spaanse hypotheek aanvragen? Dan doet de hypotheekconsultant je een passend hypotheekaanbod op basis van een marktanalyse. Inclusief voorwaarden die bij jou passen. Ook geven we aan of er extra diensten nodig zijn, zoals een taxateur of advocaat.


3. Hypotheekaanvraag starten

Ben je tevreden met het aanbod? Dan leggen wij jouw dossier voor aan de Spaanse bank. Uiteraard onderhandelt de consultant voor jou met de bank om tot optimale voorwaarden te komen. Binnen enkele werkdagen ontvang je een definitieve offerte.

4. Juridische en praktische zaken

Ben jij akkoord met de financiering en is de bank dat ook? Dan regelt jouw hypotheekconsultant alle praktische zaken. Denk aan de juiste documenten aanleveren bij de bank, een bankrekening in Spanje openen en de woning laten taxeren.


5. Officieel akkoord

Met de taxatie (of aankoopsom) wordt de hypotheek officieel gemaakt. Is er iets afwijkends? Dan buigt de consultant zich daarover voor passend advies. Daarna is het tijd voor leukere zaken: wij zorgen voor een feestelijke overdracht bij het passeren.


6. Nazorg & service

Ook na het passeren en het rondmaken van de financiering, helpen onze consultants en partners je graag. Geef het aan als je ons nodig hebt. Bijvoorbeeld voor belastingaangiftes, verbouwings-vergunningen of een tweede (of derde) aankoop in Spanje.

Zet de eerste stap naar jouw Spaanse hypotheek

De eerste stap naar een Spaanse hypotheek? Dat is onze Hypotheek Pre-Scan. Daarin bekijkt een van onze ervaren hypotheekconsultants uitgebreid jouw financiële situatie. Binnen 1 werkdag heb je zicht op jouw financierings-(on)mogelijkheden, je maandlasten en de actuele rente. Vraag nu een Pre-scan aan!

Pre-scan aanvragen