Hypotheekaanvraag & werkwijze

Wij regelen jouw hypothecaire financiering in Spanje voor vastgoed in het midden- of hogere segment. Een ervaren hypotheekconsultant geeft jou persoonlijk en kwalitatief advies. Wij kennen de Spaanse markt, begrijpen jouw situatie en weten welke geldverstrekker gunstige voorwaarden biedt voor jouw aanvraag. Zo komen we altijd tot een financieringsoptie die perfect past bij jouw situatie en profiel.

Ontdek jouw consultant

Deskundig advies van jouw persoonlijke consultant

Een hypotheekaanvraag voor een Spaanse woning verloopt in veel opzichten behoorlijk anders dan een hypotheekaanvraag in Nederland. Iedere aanvrager is in onze ogen uniek en wij passen onze werkwijze daarop aan.

Mogelijk loop je inmiddels al tegen drempels aan, óf weet je geheel niet waar te beginnen. Daarom krijg je bij ons je persoonlijke Nederlandstalige contactpersoon die je van A-Z bijstaat. Wij werken dan wel vanuit Spanje, maar altijd volgens de hoge Nederlandse standaarden. Én op basis van jarenlange ervaring met Spaanse geldverstrekkers.

Afspraak is bij ons altijd afspraak en je kunt rekenen op vlot contact met jouw eigen hypotheekconsultant. Wij werken secuur, correct en hebben kwaliteit van dienstverlening hoog in het vaandel staan. Een werkwijze die je niet standaard in Spanje vindt.

Meer weten? Plan een kennismaking

Zo werkt het stap voor stap

We starten altijd met een pre scan en/of kennismakingsgesprek. Dat is nodig om te kijken of er een match is en om zeker te weten of Spaanse banken jou passende financieringsopties kunnen bieden. Is een hypotheek inderdaad mogelijk? Dan kun je met jouw persoonlijke hypotheekconsultant verder het proces in gaan. Je kunt ons proces als volgt verwachten:

1. Kennismaking & Pre-scan

Via een online kennismaking kijken we of er een match is. Via onze unieke Pre-scan stelt onze hypotheekconsultant een analyse op van jouw (on)mogelijkheden voor een Spaanse hypotheek of andere type financiering. Dit duurt slechts enkele werkdagen.


2. Financieringsaanbod

Wil je een financiering in Spanje aanvragen? Jouw hypotheekconsultant stuurt je een passend aanbod op basis van een marktanalyse. Inclusief voorwaarden die bij jou passen. Ook geven we aan of er extra diensten nodig zijn, zoals een advocaat of aankoopbegeleiding.


3. Hypotheekaanvraag starten

Ben je tevreden met het aanbod? Dan leggen wij jouw dossier voor aan de Spaanse bank. Uiteraard onderhandelt de consultant voor jou met de bank om tot optimale voorwaarden te komen. Binnen enkele werkdagen ontvang je een definitieve offerte.

4. Juridische en praktische zaken

Ben je akkoord met de financiering en is de geldverstrekker dat ook? Dan regelt jouw hypotheekconsultant alle praktische zaken. Denk aan de juiste documenten aanleveren bij de bank, een bankrekening in Spanje openen en de woning laten taxeren.


5. Officieel akkoord

Met de taxatie (of aankoopsom) wordt de hypotheek officieel gemaakt. Is er iets afwijkends? Dan buigt de consultant zich daarover voor passend advies. Daarna is het tijd voor leukere zaken: wij zorgen voor een feestelijke overdracht bij het passeren.


6. Nazorg & service

Ook na het passeren en het rondmaken van de financiering, helpen onze consultants en partners je graag. Geef het aan als je ons nodig hebt. Bijvoorbeeld voor belastingaangiftes, verbouwings-vergunningen of een tweede (of derde) aankoop in Spanje.

Jouw Spaanse Hypotheek laten berekenen

Wil je concreet weten of een Spaanse hypotheek mogelijk is? En wat jouw condities kunnen worden, actuele rentestanden en maandlasten? Vraag dan direct onze Hypotheek Pre-Scan aan. Daarin bekijkt een ervaren hypotheekconsultant uitgebreid jouw financiële situatie. Binnen 2 werkdagen heb je zicht op jouw financierings-(on)mogelijkheden. Vraag hieronder de Pre-scan aan:

Pre-scan aanvragen