Algemene informatie

Het aanvragen van een hypotheek in Spanje verloopt niet hetzelfde als in Nederland. Wees jezelf ervan bewust dat je een buitenlander bent die een financiering aanvraagt in Spanje. Kom je wel in aanmerking voor een hypotheek? En welke voorwaarden zijn hieraan verbonden? Neem een kijkje in onze kennisbank, download onze gratis whitepaper of neem contact op met één van onze hypotheekadviseurs om je goed voor te lichten met actuele informatie.

Voorwaarden

In tegenstelling tot in Nederland, is een 100% hypotheek in Spanje niet mogelijk. Voor een non-resident geven de Spaanse banken maximaal 70% hypotheek. De bank berekent deze Spaanse hypotheek altijd over de laagste waarde van de woning, dit is óf de aankoopsom óf de taxatiewaarde. Stel dat de taxatiewaarde lager uitvalt dan de aankoopsom, zal de bank de hypotheek baseren op de taxatiewaarde.

Er zijn veel verschillen in acceptatie en voorwaarden vergeleken met Nederland waar je rekening mee moet houden. Wist je bijvoorbeeld dat een hypotheek in Spanje voor het 75e jaar moet zijn afgelost? Laat je goed voorlichten om niet voor verrassingen te komen staan. Onze hypotheekadviseurs geven jou actuele informatie zodat jij goed geïnformeerd op pad gaat voor het vinden van jouw droomhuis in Spanje!

Lees meer informatie in onze Kennisbank!
spaanse hypotheek over ons

Hypotheekrapport aanvragen!

✓ Jouw uitgebreid hypotheekrapport is in 5 minuten aangevraagd