Stel hier je vraag:

Categorieën

Ik kan niet reizen in verband met corona. Moet ik aanwezig zijn bij de koopovereenkomst?

Koopovereenkomst sluiten tijdens Corona / Covid-19

Omdat het huidige reisadvies voor Spanje nog steeds op oranje (alleen noodzakelijke reizen) staat, bestaat de kans dat je niet in persoon aanwezig kunt zijn bij de overdracht van je nieuwe woning. Gelukkig bestaat hier een eenvoudig oplossing voor. Je kunt namelijk een derde (zoals bijvoorbeeld je advocaat) een volmacht geven die in jouw naam de koopakte kan ondertekenen. Zo kan de koopakte dus toch gepasseerd worden, zonder dat je hiervoor zelf aanwezig hoeft te zijn.

Om deze volmacht te regelen bij een notaris dien je op dat moment wel in Spanje aanwezig te zijn. Het is goed om hier alvast aan te denken op het moment dat je een bezoek brengt aan Spanje, bijvoorbeeld in de voorbereidende fase. Wij kunnen je hierbij helpen!

Als dit niet mogelijk is, kun je deze volmacht ook via een notaris in Nederland regelen. In dit geval moet dit document nog worden voorzien van een apostille (officiële stempel), die te verkrijgen is via het Spaanse Consulaat. Dit is duurder en omslachtiger dan wanneer je het zelf rechtstreeks regelt in Spanje.

Verder is het goed om te weten dat je bij het aanstellen van een juridische gevolmachtigde, je een duidelijke start- en einddatum voor de volmacht dient aan te geven.

De snelste en beste weg naar een Spaanse hypotheek

We kijken graag of onze dienstverlening bij je past. Wil je concreet weten hoeveel je kunt lenen? Vraag dan een hypotheekberekening of Pre-scan aan. Dit kan via onze gratis check. Hiermee krijg jij inzicht in jouw hypotheek(on)mogelijkheden, maandlasten & rentes. Wil je eerst ervaren of wij passen bij jouw vraagstuk? Maak dan kennis:

Gratis checkMaak kennis
cropped spaanse hypotheek favicon

Spaansehypotheek
Calle Cirilo Amoros S/N
46004 Valencia

Contact opnemen

Regulated by

BANK OF SPAIN – Company registered in the BoS’s Register of Real Estate Credits Intermediaries under number D484.

Logo AIF new
Over Spaanse Hypotheek Spaanse Hypotheek is al jaren de hypotheekspecialist voor ondernemers, dga’s en beleggers die een woning of vastgoed in Spanje willen kopen. Wij kennen de markt, hebben toegang tot de banken in Spanje, zijn deskundig, transparant en slagvaardig. Elk advies is maatwerk.
Logo AIF new

Privacy Preference Center