Stel hier je vraag:

Hulp nodig bij je Spaanse aankoop?

Ons team helpt je graag verder met informatie en passende financiering. Je kunt starten met je opties te berekenen:

Start jouw berekening

Specifieke vraag?

Categorieën

Ik kan niet reizen in verband met corona. Moet ik aanwezig zijn bij de koopovereenkomst?

Koopovereenkomst sluiten tijdens Corona / Covid-19

Omdat het huidige reisadvies voor Spanje nog steeds op oranje (alleen noodzakelijke reizen) staat, bestaat de kans dat je niet in persoon aanwezig kunt zijn bij de overdracht van je nieuwe woning. Gelukkig bestaat hier een eenvoudig oplossing voor. Je kunt namelijk een derde (zoals bijvoorbeeld je advocaat) een volmacht geven die in jouw naam de koopakte kan ondertekenen. Zo kan de koopakte dus toch gepasseerd worden, zonder dat je hiervoor zelf aanwezig hoeft te zijn.

Om deze volmacht te regelen bij een notaris dien je op dat moment wel in Spanje aanwezig te zijn. Het is goed om hier alvast aan te denken op het moment dat je een bezoek brengt aan Spanje, bijvoorbeeld in de voorbereidende fase. Wij kunnen je hierbij helpen!

Als dit niet mogelijk is, kun je deze volmacht ook via een notaris in Nederland regelen. In dit geval moet dit document nog worden voorzien van een apostille (officiële stempel), die te verkrijgen is via het Spaanse Consulaat. Dit is duurder en omslachtiger dan wanneer je het zelf rechtstreeks regelt in Spanje.

Verder is het goed om te weten dat je bij het aanstellen van een juridische gevolmachtigde, je een duidelijke start- en einddatum voor de volmacht dient aan te geven.

De snelste en beste weg naar een Spaanse hypotheek

We vinden het belangrijk om tijd en moeite in onze klanten te steken. Daarom bekijken wij vooraf uitgebreid of onze dienstverlening bij jou past. Dit betekent dat wij een vergoeding vragen voor onze (oriënterende) dienstverlening. Wil je weten wat bij je past? Ga dan naar onze digitale intake. Wil je eerst contact? Plan dan een kennismaking:

Digitale intakeMaak kennis

Spaansehypotheek
Av. de les Corts Valencianes 58, 46015 València, Spanje
Goeman Borgesiuslaan 77, 3515 ET Utrecht

Regulated by

BANK OF SPAIN – Company registered in the BoS’s Register of Real Estate Credits Intermediaries under number D484.

Logo AIF new
Over Spaanse Hypotheek Spaanse Hypotheek is al jaren dé hypotheekbroker voor serieuze aankopers, ondernemers, dga’s en beleggers die een woning of vastgoed in Spanje willen kopen. Wij kennen de markt, spreken op directieniveau met geldverstrekkers in Spanje en zijn deskundig en slagvaardig. Onze bemiddeling is maatwerk.
logo spaanse hypotheek klein

Privacy Preference Center