Cashbuyers prefereren een Hypotheek

De afgelopen jaren hebben wij bij Spaanse Hypotheek veel mensen mogen helpen aan een hypotheek bij een Spaanse bank. In deze groep zaten opvallend veel cashbuyers. Zij gaven toch de voorkeur aan een hypotheek bij een Spaanse bank. Sinds het begin van de coronacrisis in 2020 is het aantal mensen dat hun aankoop financiert met een hypotheek in plaats van hun eigen middelen alleen nog maar harder gestegen. Gek? Wij vinden van niet.

De lage rente maakt een financiering in eerste instantie al interessant. Een hypotheekrente die al begint bij het Euribor-rentetarief + 1,59% trekt al veel mensen over de streep naar het afsluiten van een hypotheek. Want als je met jouw eigen vermogen elders een beter rendement kan maken, waarom dan al het eigen vermogen in één keer investeren in een Spaanse woning?

Voordeel van een investering in Spaans vastgoed

Een ander belangrijk voordeel van een hypotheek het goedkoop aflossen. Hiervoor gelden op dit moment bij de meeste banken de volgende regels:

  • Eerste 10 jaar: 2% boete bij vaste rente
  • Na eerste 10 jaar: 1,5% boete bij vaste rente
  • Eerste 3 jaar: 0,25% boete bij variabele rente
  • Na eerste 3 jaar 0% boete bij variabele rente

Heb je een hypotheek met variabele rente, dan betaal je bij een extra aflossing van € 10.000,- in het eerste jaar € 25,- aan kosten. Een hypotheek afsluiten voor enkele jaren kan dus zo zijn voordelen hebben. Goed om te weten: Ondanks dat de meeste banken deze boetes hanteren, werkt Spaanse Hypotheek exclusief samen met banken waarbij (gedeeltlijk) boetevrij aflossen is toegestaan.

Houd er ook rekening mee dat herfinanciering bijna niet mogelijk is in Spanje. De banken geven enkel een financiering op het moment van de aankoop. Het is daarom belangrijk om jouw keuze van het investeren of het nemen van een hypotheek bij aankoop al goed te overwegen.

Interesse in jouw maximale hypotheekbedrag?

Ben je belegger of vastgoedinvesteerder en benieuwd naar jouw financieringsmogelijkheden? Bij Spaanse Hypotheek kun je eenvoudig je maximale hypotheekfinanciering (laten) berekenen. Binnen één werkdag heb je duidelijk wat je kunt investeren in Spaans vastgoed. Voorbereid op reis is het halve werk!

Je vraagt het hypotheekrapport via onderstaande link aan en je ontvangt binnen één werkdag een uitgebreide hypotheekofferte!

Hypotheekrapport aanvragen