Spaanse hypotheek voor ondernemers 2

Casus 2: Martin

Wanneer de bouw van een appartement langer duurt..

‘De rentetarieven liepen snel op’

Martin C. kocht een nieuwbouwappartement in Spanje. De bouw liep flinke vertraging op. Dat gaf problemen met de hypotheek, omdat een hypotheekofferte in Spanje standaard maar twee maanden geldig is. De rente liep ondertussen op, dus aan ons de taak om de gunstige condities zo lang mogelijk beschikbaar te houden.

  • Als het allemaal langer duurt dan verwacht en gehoopt
  • Anderhalf jaar lang dezelfde condities in de offerte
  • ‘Duidelijk advies, snelle respons en heel behulpzaam’

Uitdaging

👉 Een hypotheekofferte is maar 2 maanden geldig

Een hypotheekofferte in Spanje is standaard maar twee maanden geldig. Dat is normaal gesproken geen probleem, als het appartement of de woning beschikbaar is. In dit geval liep de bouw flinke vertraging op, waardoor het anderhalf jaar langer duurde tot het appartement daadwerkelijk beschikbaar was.

“We zochten een oplossing, omdat de rente opliep. Dat zou iedere paar maanden een hogere rente betekenen, waardoor de financiering van ons appartement een stuk duurder werd,” vertelt Martin.

Oplossing

👉 Anderhalf jaar in contact en steeds verlengen

De rente liep op en het was niet zeker of de financiering rond zou komen bij een veel hogere rente. Dat maakte de situatie extra ingewikkeld. Martin had een mooie offerte ontvangen, met een scherpe rente.

We vroegen onze bank om een vergelijkbaar voorstel, en dat lukte. Vervolgens was het aan ons om anderhalf jaar lang nauw contact te houden met zowel Martin als de bank. Alleen op die manier bleef het appartement de Spaanse droom die hij wilde waarmaken.

We belden regelmatig met Martin, zowel om uit te leggen wat we met de bank afspraken als om hen gerust te stellen. Naarmate de rente verder opliep moesten we steeds meer onderhandelen om de condities goed te houden, dus het appartement betaalbaar te houden.

Resultaat

👉 Een mooi voorstel en zijn appartement in Canet de Berenquer

Het resultaat is er één om trots op te zijn. Martin is vooral te spreken over het duidelijke advies, de snelle respons en onze behulpzaamheid. Hij vertelt: “Zeker een aanbeveling! Patrick en zijn team hebben voor ons als ondernemers een goede hypotheek geregeld. De bouw liep flinke vertraging op, maar alles werd netjes afgerond.”

Wij zijn blij dat we het met de Spaanse bank waarmee we de beste contacten hebben konden regelen. Dat vroeg om intensief contact, vooral om de condities van het voorstel op peil te houden. Uiteindelijk is dat goed gelukt, ondanks de stijgende rente. Dat hield het appartement voor Martin betaalbaar.

Beoordeling:

10/10 ⭐

Bekijk hier alle reviews!

Wil jij dit ook?

Neem dan contact op met Spaanse Hypotheek voor een kennismaking.

Wil je jouw financiële mogelijkheden weten? Bestel dan een hypotheekberekening!

Hypotheekberekening aanvragen

Spaanse Hypotheek Consultants

Casus 1: Dave & Dominique

Als er haast bij is en je zelf niet verder komt

‘De bank trok plotseling de stekker eruit’

Dave en Dominique zijn twee drukke ondernemers, die een huis kochten in Cumbre del Sol. Dat leek goed te gaan, tot de bank plotseling de stekker eruit trok. De passeerdatum kwam snel dichterbij, dus ze hadden haast bij een oplossing. Dat lukte, ook al moesten we sneller handelen dat we ooit hadden gedaan.

  • Twee ondernemers met de handen in het haar
  • Hypotheek en taxatie geregeld
  • We gaan nog regelmatig met elkaar lunchen

Uitdaging

👉 ‘De bank trok plotseling de stekker eruit’

Ondernemers Dave en Dominique kochten een huis in Cumbre del Sol, via een Spaanse makelaar. De makelaar verwees hen door naar Banco Sabadell, die er mee aan de slag ging. Dat leek goed te gaan, tot de bank ineens de stekker eruit trok.

Dominique vertelt: “We zaten al midden in het traject, we hadden het huis gekocht. We zijn beide drukke ondernemers. Als ondernemer een huis kopen kost al extra tijd, en in Spanje kost dat nog meer tijd. De passeerdatum kwam snel dichterbij, dus er moest in heel korte tijd iets gebeuren.”

Als de financiering niet op tijd rond zou komen zou dat Dave en Dominique 10% van de aankoopsom kosten, dus een aanzienlijk bedrag. Bovendien zou daarmee hun Spaanse droom in duigen vallen.

Oplossing

👉 Spoed-case met vertaling

Dave zocht via Google een oplossing, hij vertelt: “Ik vond Spaanse Hypotheek, en nam meteen contact op. Daar ben ik achteraf heel blij mee, omdat Patrick Kruger me meteen aangaf er alles aan te gaan doen om te helpen. En dat hij er 100% vertrouwen in had om het te kunnen regelen.”

We namen contact op met de bank waarmee we de warmste contacten hebben. Ondertussen vroegen we Dave en Dominique het dossier compleet te maken. Zij leverden razendsnel alle documenten aan, waardoor we binnen 1 dag het complete dossier bij de bank konden aanleveren.

Dominique vertelt daarover: “Het ging razendsnel, omdat Spaanse Hypotheek er een spoed-case van maakte. De vertaling lag de volgende dag al klaar, dus het complete dossier was kant-en-klaar voor de bank. We merkten dat er een geweldig trackrecord lag bij die bank, anders krijg je zoiets niet zo snel voor elkaar.”

Resultaat

👉 Geregeld en getaxeerd binnen 8 dagen

We kregen het met de spoed-case en de snelle vertaling van het volledige dossier voor elkaar om binnen 3 dagen goedkeuring te krijgen van de bank. We regelden direct de taxatie van de woning, die al na 5 dagen binnen was.

Concreet werden de hypotheek en taxatie dus binnen 8 dagen geregeld, ongekend snel in Spanje. Dat lukte dankzij de goede samenwerking met Dave en Dominique, en dankzij onze warme samenwerking die we al jaren hebben met de hypotheekbanken hier in Spanje.

Dave en Dominique zijn meer dan tevreden: “Patrick en Spaanse Hypotheek werken snel, professioneel en met aandacht voor de klant. Wij kunnen ze van harte aanbevelen. Het was bij ons razendsnel rond, waardoor we nu heerlijk genieten van onze Spaanse villa.”

Beoordeling:

10/10 ⭐

Bekijk hier alle reviews!

Wil jij dit ook?

Neem dan contact op met Spaanse Hypotheek voor een kennismaking.

Wil je jouw financiële mogelijkheden weten? Bestel dan een hypotheekberekening!

Hypotheekberekening aanvragen