Veelgestelde vragen

Hier vind je veelgestelde vragen. Selecteer een onderwerp en bekijk de vraag. Staat je vraag er niet tussen? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via het online contactformulier.

De maximale hypotheek in Spanje voor non-residenten is 70% van de laagste waarde van de woning. Dit is of de aankoopsom óf de taxatiewaarde. Blijkt de taxatiewaarde lager uit te vallen dan de aankoopsom, dan is een gevolg dat de financiering dus ook lager uitvalt.

Dit is niet mogelijk. In Spanje kennen ze enkel een annuïteitenhypotheek.

Een hypotheek moet voor het 75e jaar zijn afgelost bij een Spaanse bank. Hierbij is de minimale looptijd van een hypotheek 10 jaar en de maximale looptijd 25 jaar. Ben je 50 jaar? Dan kan je een hypotheek krijgen met een looptijd van 20 jaar. Ze kijken hierbij altijd naar de oudste persoon van het koppel.

Nee. De maximale hypotheek is 70% van de aankoopsom of de taxatiewaarde. Er dient dus altijd 30% van de aankoopsom uit eigen vermogen te worden betaald. Daarnaast zijn er nog kosten koper, zoals overdrachtsbelasting of inschrijving in het kadaster. Een indicatie hiervan is 10% van de aankoopsom. Deze kosten koper worden niet meegefinancierd en dien je dus ook uit eigen vermogen te betalen.

Gemiddeld duurt een hypotheekproces 7 tot 10 weken. Het is echter gebruikelijk dat in Spanje bepaalde zaken vertraging hebben of dat er gebreken zijn aan de aan te kopen woning. Houd hier altijd rekening mee! Om alles soepel te laten verlopen is het advies je goed voor te bereiden en te laten begeleiden door experts. Denk hier ook aan een advocaat bijvoorbeeld.

Over het algemeen kan je maximaal 35% van jouw totale (gezamenlijke) netto inkomen aan totale bruto woon- en/of kredietlasten besteden. Ze kijken hier naar de lasten van Nederland en Spanje samen. De Spaanse bank kijkt daarnaast naar de continuïteit van jouw inkomen. Je dient het inkomen aan te tonen van de afgelopen twee jaar. Toekomstig inkomen wordt hierbij niet meegenomen.

Een opstalverzekering is verplicht om bij de hypotheekverstrekkende bank af te sluiten. Een levensverzekering is ook een steeds hogere eis van de Spaanse banken. Ze willen dat de financiering voor een (onbekende) buitenlander wordt verzekerd middels deze levensverzekering. Via onze bemiddeling weten we de premies hiervan acceptabel te houden. Tevens, wanneer mogelijk, geven we je ook de optie een hypotheek zonder levensverzekering af te sluiten (met een rentestijging tot gevolg).

Iedere klant is uniek. Wij bepalen aan de hand van het profiel van de klant welke bank het beste bij de klant past. Het compleet vertaalde dossier presenteren wij bij de bank om te onderhandelen naar de beste aanbieding.

Ja, voor het in aanmerking komen van een hypotheek dient er een taxatie te worden uitgevoerd. De bank schakelt een onafhankelijke en erkende taxateur in om de taxatie uit te voeren. Wil je zelfstandig al een taxatie laten doen? Check dan altijd of de ingeschakelde taxateur wordt geaccepteerd bij de hypotheekverstrekkende bank. Dit om extra kosten te voorkomen.

In Spanje komt het helaas voor dat er gebreken zijn aan de Spaanse woning. Wees hier daarom bewust van en laat de woning goed controleren, door bijvoorbeeld een advocaat. Controleer bijvoorbeeld of de woning is voorzien van een Cedula (woonvergunning). Andere vragen die je jezelf moet stellen: Is de verkoper wel de rechtmatige eigenaar? Zijn er nog schulden op de woning aanwezig? Dit is bijvoorbeeld te achterhalen via een recente Nota Simple.

In Spanje is het niet gebruikelijk deze voorwaarde in het reserveringscontract staat. Wees daarom altijd alert om deze voorwaarde in het contract op te nemen.

Hypotheek offerte aanvragen!

✓ De aanvraag is gratis en vrijblijvend en binnen 5 minuten aangevraagd