Veelgestelde vragen

Hier vind je veelgestelde vragen. Selecteer een onderwerp en bekijk de vraag. Staat je vraag er niet tussen? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via het online contactformulier.

De maximale hypotheek in Spanje bedraagt 60 tot 70% van de laagste waarde (koopsom of taxatiewaarde). Het restant van de koopsom plus de 12 à 14% kosten koper, dient u uit eigen middelen te voldoen.

Ja, ongeacht de hoogte van de hypotheek, wordt er altijd een taxatie verricht door een onafhankelijk taxateur die wordt aangewezen door de bank. Deze taxatie kosten liggen rond de 400 euro, afhankelijk van de waarde van de woning.

Hypotheken in Spanje zijn vaak gebaseerd op een variabele ‘Euribor’ rente, dit is de rente waartegen de Europese banken leningen aan elkaar te verstrekken.

Nee, u kunt in Spanje geen 100% hypotheek krijgen. U dient altijd eigen middelen in te brengen.

Indien wij alle stukken compleet hebben ontvangen dan duurt het gemiddeld 4 tot 6 weken tot uw bezoek aan de notaris.

Over het algemeen kunt u maximaal 35% van uw totale netto inkomen aan totale (woon- en kredietlasten)besteden in Nederland en in Spanje samen.

Hypotheek vestigen is in Spanje duurder dan in Nederland. Hieronder een opsomming van de totale kosten:

  • Belasting op hypotheek. Deze belasting bedraagt plus minus 1% van het in te schrijven hypotheekbedrag. De meeste Spaanse banken schrijven de hypotheek in tussen de 140% en 160% van het hypotheekbedrag. Die 40% of 60% bovenop het hypotheekbedrag is ter reservering voor boetes, rentes en andere kosten wanneer men in gebreke zou blijven met het betalen van de maandelijkse rente en aflossing, dit is ook zoals het in Nederland gaat.
  • Notaris- en registratiekosten: De hypotheekakte dient bij de notaris door de bank en u als klant te worden ondertekend. Deze hypotheekakte wordt vervolgens ingeschreven. De totale kosten hiervoor bedragen ongeveer 0,5% van het hypotheekbedrag.
  • Afsluitprovisie: Bij elke bank betaalt u afsluitprovisie. Deze ligt is momenteel 1%.
  • Bemiddelingskosten Spaanse Hypotheek: Dit is een eenmalige fee voor de totale begeleiding vanaf de hypotheekaanvraag tot aan de notaris, zie onze algemene voorwaarden.

Ja, wij ontvangen een beperkt percentage van de afsluitkosten zoals elke bemiddelaar dat krijgt.

Ons vrijblijvend advies is om u te laten begeleiden door een hypotheekkantoor zoals de onze, omdat wij gespecialiseerd zijn in hypotheken in Spanje. Wij werken volledig onafhankelijk, wij kennen de voorwaarden van de meeste banken in Spanje, wij werken niet met één bank samen maar met meerdere zodat u de beste deal tegemoet kunt zien.

Niet altijd. Een levensverzekering kan een verplichting zijn maar dit is afhankelijk van de bank. Vraag hiernaar wanneer u bij ons een pro forma offerte ontvangt

Ja. Uw woning dient altijd individueel verzekerd te zijn en de bank dient als begunstigde op de polis te staan. Ook wanneer u een appartement aankoopt of bezit en deze is verzekerd via de Vereniging van Eigenaren dient u een aparte verzekering af te sluiten voor de opstal.

Een nota simple is een uitreksel van de woning. Hierin staat de huidige status van de woning beschreven (aantal vierkante meters, eigenaar van de woning, classificatie van de woning etc.) vergelijk dit met een uitdraai van het kadaster in Nederland.

Hypotheek offerte aanvragen!

✓ De aanvraag is gratis en vrijblijvend en binnen 5 minuten aangevraagd