Veelgestelde vragen

Hier vind je veelgestelde vragen. Selecteer een onderwerp en bekijk de vraag. Staat je vraag er niet tussen? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via het online contactformulier.

De maximale hypotheek in Spanje bedraagt 70% van de laagste waarde. De laagste waarde is de aankoopsom of de taxatiewaarde. Het restant van de koopsom plus ongeveer 14% kosten koper, dien je uit eigen middelen te voldoen.

De enige hypotheekvorm in Spanje is de annuïtaire hypotheek. Andere hypotheekvormen zijn niet bekend bij Spaanse banken.

Ja, ongeacht de hoogte van de hypotheek. Er wordt altijd een taxatie verricht door een onafhankelijk taxateur die wordt aangewezen door de bank. Deze taxatie kosten liggen rond de 400 euro, afhankelijk van de waarde van de woning.

Hypotheken in Spanje zijn vaak gebaseerd op een variabele ‘Euribor’ rente. Dit is de rente waartegen de Europese banken leningen aan elkaar te verstrekken.

Nee, je kan in Spanje geen 100% hypotheek krijgen. Je dient hiervoor altijd eigen middelen in te brengen.

Een hypotheekproces duurt gemiddeld 6 tot 8 weken. Van het verzamelen tot documenten tot het bezoek aan de notaris.

Je kan maximaal 35% van het totale netto inkomen aan totale woon- en kredietlasten besteden in Nederland en Spanje.

Hieronder een opsomming van de totale kosten:

  • Afsluitprovisie: Bij elke bank betaal je afsluitprovisie. Deze is momenteel 1,5%.
  • Bemiddelingskosten Spaanse Hypotheek: Dit is een eenmalige fee voor de totale begeleiding vanaf de hypotheekaanvraag tot aan de notaris, zie onze algemene voorwaarden.
  • Taxatiekosten: deze bedragen ongeveer 0,1% tot 0,2% van de waarde van de woning.

Wij ontvangen een klein percentage van de afsluitkosten, zoals elke bemiddelaar en makelaar dat ook ontvangt in Spanje. Ons vrijblijvend advies is om je te laten begeleiden door een hypotheekadviseur die gespecialiseerd is in hypotheken in Spanje. Wij kennen de voorwaarden van de meeste banken in Spanje. Op deze manier zal de aanvraag voorspoedig verlopen. Daarnaast zijn wij een onafhankelijke partij waardoor we met meerdere banken samenwerken. Hierdoor kunnen we jou met de juiste condities tegemoet zien.

Niet altijd. Een levensverzekering kan een verplichting zijn maar dit is afhankelijk van de bank. Vraag hiernaar wanneer je bij ons een pro forma offerte ontvangt.

Ja. De woning dient altijd individueel verzekerd te zijn en de bank dient als begunstigde op de polis te staan. Ook wanneer je een appartement aankoopt of bezit en deze is verzekerd via de Vereniging van Eigenaren dien je een aparte verzekering af te sluiten voor de opstal.

Een Nota Simple is een uitreksel van de woning. Hierin staat de huidige status van de woning beschreven (aantal vierkante meters, eigenaar van de woning, classificatie van de woning etc.). Je kunt dit vergelijken met een uitdraai van het kadaster in Nederland.

Hypotheek offerte aanvragen!

✓ De aanvraag is gratis en vrijblijvend en binnen 5 minuten aangevraagd